Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a: Sen artık devletin temel bir milli güvenlik sorunusun

Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a: Sen artık devletin temel bir milli güvenlik sorunusun

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Bu ekonomik Kurtuluş Savaşı’ndan milletimizi zaferle çıkaracağız” açıklamasına “Sen artık bu saatten sonra Türkiye Cumhuriyeti devletinin temel bir milli güvenlik sorunusun” sözleri ile yanıt verdi.

Partisinin grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

Öğretmenlerin yaşadığı sorunları çözeceklerini belirten Kılıçdaroğlu, “Öğretmenlik meslek kanunu olacak. 3600 ek göstergeyi oyalamadan derhal vereceğiz. Sözleşmeli, kadrolu öğretmen hayır efendim. Öğretmen öğretmendir. Ayrımcılığı tamamen bitireceğiz. 24 Kasım öğretmenler gününde her öğretmenimize bir aylık ikramiye vereceğiz.” dedi.

Milletvekilleri duruşmaları izleyecek

Milletvekillerine Cumartesi Anneleri’nin duruşmalarını izleme çağrısında bulunan Kılıçdaroğlu, şunları dile getirdi:

Cumartesi Anneleri 26 yıldır evlatlarını arıyorlar. Bari mezar yerini, gösterin diyorlar. Çoğu anne bunu görmeden hayata veda etti. Ve bunlar anneliğe yakışır asalet içinde sessizce Galatasaray Meydanı’nda her cumartesi oturarak haklarını istediler. Tam 699 hafta. 700. haftada baskı kurdular bunları dövdüler ve gönderdiler. Efendim yasaya aykırı gösteri yaptıkları için. Oysa toplantı ve gösteri yürüyüşü silahsız ve saldırısız olmak kaydıyla hiçbir makamdan izin alınmaksızın yapılabiliyor. Ama bu anneleri dövdüler ve gönderdiler, mahkemelere verdiler. Milletvekili arkadaşlarım bu üçüncü duruşmayı izlesinler.

Elbette ki Cumartesi Anneleri haklı ama Diyarbakır Anneleri de haklı. O annelerin acılarını da paylaşmamız gerekiyor. Biz toplumda hiçbir ayrımcılık yapmıyoruz.

‘Mutfakta yangın var’

Ekonomik duruma ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Kılıçdaroğlu, “Mutfaklarda yangın var. Saat başı zam geliyor. Marketlerde saat başı etiket değiştiren elemanlar işe başladı. Öyle bir noktaya geldi ki Türkiye insanlar satarken kâr elde ederler. Türkiye öyle bir noktaya geldi ki satarken zarar ediyor.” ifadelerine yer verdi.

‘Artık milli güvenlik sorunusun’

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “Bu ekonomik Kurtuluş Savaşı’ndan milletimizi zaferle çıkaracağız” sözlerine yanıt veren Kılıçdaroğlu, şunları dile getirdi:

Vallahi seni dolarla terbiye ettiler.. Öyle bir ettiler ki sabah yattın dolar, akşam yattın dolar. Sen dolarla vatandaşlık satıyorsun, seni dolarla terbiye etmişler. Türk Lirası milli paramızken dolarla ihale yaptılar. Demek ki seni dolarla terbiye ettiler. Bunları öyle bir terbiye ettiler ki, Türk Lirası’nı unuttular… Bütün bu rezillikler yaşanırken saray sosyetesinin lideri Erdoğan, ‘Bu ekonomik Kurtuluş Savaşı’ndan milletimizi zaferle çıkaracağız’ diyor. Ne oldu ki Milli Kurtuluş Savaşı vermeye başladın? Bu ülkeyi başkası mı yönetiyordu, 20 yıldır neredeydin? Geçiniz bunları. Millete gaz vermeyi de bırak otur adam gibi görevini yap.

Garanti veriyorsun dolarla bu mandacılık değil mi? Tank Palet Fabrikasını kalktın Katar Ordusuna verdin bu mandacılık değil mi? Sen mandacılığa karşı mücadele ediyorsan.. Birileri sana ‘aptal olma’ dediğinde mektubu alıp yüzüne çarpacaktın… Şimdi efelik yapıyor. Bu millet yutmaz. Sen korkma bu millet senin ne mal olduğunu gayet iyi öğrendi. Sen artık bu saatten sonra Türkiye Cumhuriyeti devletinin temel bir milli güvenlik sorunusun…

 

HABER MERKEZİ