Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a: Yönetme gücünü kaybettin, sandığı getir

Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a: Yönetme gücünü kaybettin, sandığı getir

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seçim çağrısı yapan Kılıçdaroğlu, “Yönetme gücünü kaybettin, milletten korkma, sandığı getir. Demokrasilerde milletten kaçılmaz. Seni ve şürekanı seçime zorlamak için elimden ne geliyorsa yapacağım” dedi.

CHP Merkez Yürütme Kurulu (MYK), döviz kurlarındaki yükseliş ve ekonomideki gelişmeler nedeniyle Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında olağanüstü toplandı.

Toplantının ardından açıklama yapan Kılıçdaroğlu, “Bu tablo kaldırılacak bir tablo değildir. Sorumlu ‘her şeyin sorumlusu benim’ diyen kişi, sarayda oturan zattır. Erdoğan, her konuşmasıyla ekonomiyi allak bullak ediyor” dedi.

‘Bu tablonun tek sorumlusu Erdoğan’dır’

İnsanların çocuklarını doyuramayacağını söyleyen Kılıçdaroğlu, “Geldiğimiz nokta kritik nokta. Fakir fukaranın çocukları açlığa mahkum edilecek. Açlık fakirin kapısında. İnsanlar çocuklarını doyuramayacaklar. İsraf diz boyu devam etti. Yolsuzluk yapanları bırakın engellenmeyi devletin en önemli kurumlarının başına getirdiler. Böyle bir tabloyu vicdanı olan herhangi bir vatandaş kabul edebilir mi? Bütün bu tabloların tek sorumlusu kifayetsiz, kibirli Erdoğan’dır. Kibrini yenememiştir, kibrine teslim olmuştur.” şeklinde konuştu.

‘Dış mihraklar hangileri çık söyle’

“Her gelenin aldattığı bir adam Türkiye Cumhuriyeti devletini yönetebilir mi?” diyen Kılıçdaroğlu, konuşmasına şu sözlerle devam etti:

Ne dış mihrakı kardeşim? Dışarıdan kimliği belirsiz 13 milyar dolar para geldi, kimin parasıydı bu para? Dış mihraklar hangileri çık söyle. Milleti kandıracağını sanıyor. Millet artık bu numaraları yemiyor. Vatandaş cebindeki paraya, elektrik faturasına bakıyor. Her gelenin aldattığı bir adam Türkiye Cumhuriyeti devletini yönetebilir mi? Sen çocuk musun? Bütün vatandaşlarıma seslenmek isterim. Erdoğan ve şürekasının tek hedefi vardır, Türkiye’yi fakirleştirmek. Türk Lirası ne kadar pul haline gelirse Erdoğan o kadar memnun oluyor, çünkü dolar baronlarına hizmet ediyor. Bankada doları olan köşeyi dönüyor. Bir günde yüzde 20-25 kâr elde ettiriyor. Kime hizmet ettiği belli.

Bunlar gayrimillidir, destekleyenler de gayrimillidir. Sen Türkiye’yi birilerine peşkeş çekiyorsun, biz buna isyan ediyoruz. Yaptığı tam bir deliliktir, zırvalıktır. Satmaktan bıkmadın mı sen!

Türkiye’yi bu zor tablodan çekip çıkaracaklarını söyleyen Kılıçdaroğlu, “Bu yangın alanından vatandaşı çekip çıkarmak boynumuzun borcu. Türkiye’yi krizden çıkaracak en yetkin kadrolar CHP’nin çatısının altındadır.” dedi.

‘Milletten korkma, sandığı getir’

Bütün bu olayları yaratan temel unsurun yanlış siyaset olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, sorunu aşmanın yolunun da siyaset olduğunu ifade etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sandık çağrısı yapan Kılıçdaroğlu, şunları dile getirdi:

Milletin iradesine başvurarak aşacağız. Erdoğan şahsım hükümetine ve şürekasına sesleniyorum: Milletten, sandıktan, demokrasiden neden korkuyorsun? Yönetme gücünü kaybettin, milletten korkma, sandığı getir. Seni ve şürekanı seçime zorlamak için elimden ne geliyorsa yapacağım.

Yönetemiyorsun, erdeminle getir, sandığı getir. Erken seçim talebi sadece bizim partimizin değil milletin talebidir. Milletimizle beraber omuz omuza bu işin üstesinden geleceğiz.

Milletimize gideceğiz. 4 Aralık Cumartesi günü Mersin’deyiz. Herkesle buluşacağız. Talebi göreceksin. Millet seçim istiyor. Kaçma kardeşim ya. Demokrasilerde kaçmak olmaz. Kaçan insan kibre teslim olmuş, korkak insandır.

 

HABER MERKEZİ