Kılıçdaroğlu’ndan kurumlara: Bolca zincir ve kilit depolasınlar

Kılıçdaroğlu’ndan kurumlara: Bolca zincir ve kilit depolasınlar

Ev emekçisi kadınlar ile bir araya gelen CHP lideri Kılıçdaroğlu, “Ev ekonomisini yok eden kurumlara önerim bolca zincir ve kilit depolansınlar kendilerine. Her kim sofradan çalıyorsa bunun bedelini mutlaka ödeyecek” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ev emekçisi kadınlar ile birlikte basın açıklaması yaptı. Birinci önceliğinin hane içi ekonomiyi korumak olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, “Kadınların sorunlarını politik çabamızın en önünde tutacağım” dedi.

Hayat pahalılığının haneleri ezip geçtiğini ifade eden Kılıçdaroğlu şunları dile getirdi:

Yemek pişirilecek, temizlik yapılacak, çocuk bakılacak, hastalara ve yaşlılara destek verilecek. Tek gelirli haneler çok ama çok zordalar. Hayat pahalılığı bu haneleri ezip geçiyor. Aileler gıda güvensizliğiyle de mücadele edecek 2022’de.

 

Enflasyon korkunç durumda. Yarın enflasyon rakamları açıklanacak. Göreceksiniz en makyajlı hali bile korkunç olacak. TÜİK bile bir yere kadar oynayabiliyor rakamlarla. Bu tek gelirli, ev hanımlı ailelerin ekonomik güvenliğini sağlamak lazım.

 

Ben bu ailelerin mutfağında ve masasında bir sandalye istiyorum. Gıda sorunu yaşanan her ailenin ekonomisinde o ekonomiyi yönetmekte zorlanan ev hanımlarının yanında olacağım. 2022’de en büyük, en önemli önceliğim bu olacak.

 

2022’de ev hanımlarını daha da zora sokacak her ne olursa işte orada olacağım. Ev ekonomisini yok eden kurumlara önerim bolca zincir ve kilit depolansınlar kendilerine. Her kim sofradan çalıyorsa işte o bunun bedelini mutlaka ödeyecek.

 

Bu iş artık siyasetten çıkmıştır. Bu iş makro ekonomik verileri konuşmaktan da çıkmıştır. Artık Türkiye’de ekonomi parayla ilişkili olmaktan da çıktı. Kimse para kazanmıyor bu ülkede.

Teker teker söz alan ev emekçisi kadınlar yaşadıkları geçim zorluğunu anlattı.

HABER MERKEZİ