Kılıçdaroğlu’ndan tezkere çıkışı: Suriye’ye TÜGVA’cılar gitsin

Kılıçdaroğlu’ndan tezkere çıkışı: Suriye’ye TÜGVA’cılar gitsin

Sınır ötesi operasyon yetkisini 2 yıl daha uzatacak tezkere ile ilgili konuşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, “Komando marşı söyleyen TÜGVA’cılar var. Gönder kardeşim onları Suriye’ye, başkomutanı da Bilal Erdoğan olsun. Hiçbir askerimizin burnu kanamasın” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu’nun gündeminde bugün mecliste görüşülecek tezkere vardı.

Türkiye’nin Mali Eylem Görev Gücü tarafından gri listeye alınmasına değinen Kılıçdaroğlu, “Türkiye kurucu ülkelerinden birisi. Kara para ve terörü finanse eden ilanlarla mücadele edecekler. Türkiye’yi gri listeye aldılar. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin itibarını bu hükümetin ayaklar altına almaya ne hakkı ne yetkisi vardır? ‘Terörle mücadele ediyoruz’ gibi bir sürü laf ediyor iktidar tarafı ama El Kaide, IŞİD olunca onların para hareketlerine ses çıkarmıyorlar. Sanıyorlar ki dünya görmüyor. Dünya tamamını görüyor” şeklinde konuştu.

‘Türkiye böyle bir rezalet yaşamadı’

10 ülkenin büyükelçisinin “istenmeyen kişi” ilan edilmek istenmesine tepki gösteren Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin daha önce böyle bir rezalet yaşamadığını söyledi.

Kılıçdaroğlu, “Ekonomi allak bullak oldu. Dışişleri bürokratları devreye girdiler, gece gündüz çalıştılar. Olayı telafi etmeye çalıştılar. Dolar ne oldu? Fatura 83 milyonun sırtına yüklendi. Bu şunu gösteriyor. Bir devlet bir kişinin iki dudağına teslim edilemez. Teslim ederseniz bu tür garip olaylarla karşılaşırsınız” dedi.

‘Suriye ile barışacağız’

Mecliste bugün görüşülecek olan tezkere ile ilgili de konuşan Kılıçdaroğlu, şunları ifade etti:

İsterdik ki, gruplara bilgi verilsin. Olmadı. Her şeyi koymuşlar bir tezkerenin içine, gelin buna ‘evet deyin’ diyorlar. Hangi gerekçeyle? Biz senin her dediğine mühür mü basacağız? ‘Ben 2 yıl getiriyorum, sen de oy vermek zorundasın.’ Niye kardeşim?

Biz iki yıl içinde Suriyeli kardeşlerimizi kendi ülkelerine göndereceğiz, barış içinde diyoruz. Beyefendinin bakış açısı ise bir de şimdi İdlib’ten bir ordu gelsin. Suriye ile savaş değil, Suriye ile barışacağız.

Hiçbir askerimizin ve polisimizin Suriye’de şehit olmasını istemiyoruz.

Bizim askerlerimiz şehit olsun, bunu istiyor beyefendi. Neden garibanın evladı çocuğu orada şehit olsun. Komando marşı söyleyen TÜGVA’cılar var. Gönder kardeşim onları Suriye’ye başkomutanı da Bilal Erdoğan olsun. Hiçbir askerimizin burnu kanamasın.

Bu tezkerede ayrıca, yabancı silahlı kuvvetlerin Türkiye’de bulunması, bu kuvvetlerin Cumhurbaşkanının belirleyeceği esaslara göre kullanılması yazıyor. Ne demek yabancı kuvvetler Türkiye’de bulunacak? Şimdi soruyorum. Erdoğan’a değil. Yönetme kapasitesi olmayan adama soru sormak yanlış. Bahçeli’ye soruyorum; bu yabancı askerler kim? Ve sen yabancı askerler Türkiye’ye el kaldıracaksın. Söyle bakalım milliyetçi sen misin, biz miyiz?

 

HABER MERKEZİ