Kobani Davası: İktidar bir dönemin intikamını alıyor

Kobani Davası: İktidar bir dönemin intikamını alıyor

Kobani Davası’nda konuşan HDP eski MYK Üyesi yazar Gülfer Akkaya, “Bu kumpas davanın gerçek amacı, HDP’yi kapatarak birlikte yaşama umudunu yok etmektir. İktidar bir dönemin intikamını alıyor” dedi.

IŞİD’in Kobani’ye yönelik saldırıları karşısında 6-8 Ekim 2014’te gerçekleştirilen protesto eylemleri gerekçe gösterilerek Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Eş Genel Başkanları ve HDP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyelerinin de aralarında bulunduğu 21’i tutuklu 108 isim hakkında açılan Kobani Davası’nın 8’inci duruşması, 3’üncü gününde Sincan Cezaevi Kampüsü’nde devam ediyor.

Ankara 22’nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından görülen davanın duruşmasında tutuksuz yargılanan HDP eski MYK üyesi Gülfer Akkaya konuştu.

Feminist bir kadın olarak siyasi partide yer almasının sebeplerini açıklayan Akkaya, “Yıllarca barış ve eşitlik için mücadele etmiş benim gibi bağımsız bir feminist için nasıl böyle iddialarda bulunabiliyorsunuz? Bir kadının düşük yapmasına sebep olmakla yargılanıyorum. Ben feministim, feminist demek kadınların özgürlüğü için kadın haklarını savunmak demek. Hangi delille bunu söylüyorsunuz? Bunu kabul etmiyorum. Bu ülkede herkes beni de yargılanan kadın arkadaşlarımı da biliyor” şeklinde konuştu.

‘İktidar bir dönemin intikamını alıyor’

Yargılandığı davanın hukuki değil, siyasi bir kumpas davası olduğunu söyleyen Akkaya, “Bu pandemide, kanserle cebelleşen ben, kimi yargıladığınızı bilin diye buraya geldim. Bu kumpas davanın gerçek amacı, HDP’yi kapatarak birlikte yaşama umudunu yok etmektir” dedi. Akkaya, sözlerine şöyle devam etti:

Siyasi iktidar bir dönemin intikamını almaya çalışıyor. İddianamede o dönem HDP MYK’sı olmam nedeniyle suçlanıyorum. Bu suçlama da o kadar özensiz hazırlanmış ki. O dönemde kitabım için yurt dışındaydım. Ülkede yoktum. Bunu gösteren kayıtlar sizde de var. Hakkımda delil diye gösterilen 9 adet sosyal medya paylaşımlarının büyük bir kısmı ise benim değil başkalarının yaptığı paylaşımlar ve haberlerdir. Katıldığım paneller suç sayılmış. Alevi kadınlarla ilgili çıkardığım ‘Yol Kadındır’ kitabımın kapak resmi delil olarak gösterilmiş. Üstelik delil olarak konulan şeylerin önemli kısmı 2014 yılında retweet yaptığım şeyler.

 

HABER MERKEZİ