Komisyon Semra Güzel için toplandı: ‘Bu ilk değil ama tarihin tekerrürünü izliyoruz’

Komisyon Semra Güzel için toplandı: ‘Bu ilk değil ama tarihin tekerrürünü izliyoruz’

HDP’li Semra Güzel’in yerine savunma yapan Ankara Milletvekili Filiz Kerestecioğlu, “Gizli tanık hukuki değildir, kaldırılmalıdır. Bu ilk değil ama tarihin tekerrürünü izliyoruz” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel hakkında iki dosyadan dokunulmazlığının kaldırılması için oluşturulan Hazırlık Komisyonu üçüncü kez toplandı. Anayasa ve Adalet Komisyonu üyelerinden oluşan Karma Komisyon’un 20 Ocak’ta oluşturduğu Hazırlık Komisyonu’nda AKP’li Ramazan Can, Abdullah Güler ve Zeynep Gülyılmaz, HDP’li Mehmet Rüştü Tiryaki ve CHP’li Rafet Zeybek yer aldı.

Komisyonda HDP’li Güzel yerine Ankara Milletvekili Filiz Kerestecioğlu, savunma yaptı. Basın mensuplarının komisyon başlamadan önce görüntü ve fotoğraf almasına izin verilirken, komisyonda Kerestecioğlu’nun savunma yaptı.

‘Tarih tekerrür ediyor’

Yaklaşık bir buçuk saat süren savunma ardından komisyondan çıkan Kerestecioğlu, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kerestecioğlu, “Bu bir siyasi yargılamadır ve bu sadece Semra Güzel’le ilgili değil bir süreç. Leyla Zana’dan beri yaşananlar bugüne kadar farklı değil. Gizli tanık hukuki değildir kaldırılmalıdır. Çözüm sürecinde yaşanan bir olayın koca devlet görevlileri gazeteciler oradayken Semra Güzel’in sadece sevdiği bir insanın yanına ulaşarak bugün bunların yaşanması suç ise herkes için suç olmalı. Bu ilk değil ama tarihin tekerrürünü izliyoruz” dedi.

 Komisyon yarın toplanacak

Ardından komisyon kapalı şekilde devam etti. Sona eren komisyon yarın saat 14.00’de bir kez daha toplanacak. Hazırlık Komisyonu tarafından hazırlanacak raporun Cuma gününe kadar tamamlanacağı bilgisine ulaşıldı. Hazırlık Komisyonu tarafından hazırlanan rapor daha sonra Anayasa ve Adalet Komisyonlarından oluşan Karma Komisyonu’nda görüşülecek.

HABER MERKEZİ