Kumarhaneci Falyalı’ya bayraklı ‘üst düzey’ uğurlama

Kumarhaneci Falyalı’ya bayraklı ‘üst düzey’ uğurlama

Halil Falyalı, başbakan dahil birçok yetkilinin katıldığı bir törenle defnediliyor. Peker’in açıklamalarıyla gündem olan Falyalı’nın tabutuna Türk bayrağının örtülmesi dikkat çekti.

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in iddiaları ile gündeme gelen kumarhane işletmecisi Halil Falyalı, geçen gece silahlı saldırı sonrası öldü.

Halil Falyalı’nın cenazesi sabah saatlerinde Yakın Doğu Üniversitesi hastanesi morgundan alınarak ve Çatalköy’deki evine götürüldü.

Yenidüzen gazetesinin haberine göre, evindeki kısa törenin ardından Kumyalı’ya götürülen Halil Falyalı, öğle namazının ardından Kumyalı mezarlığına defnedilecek.

Tabuta Türk bayrağının da örtülmesi ve cenazeye katılan isimler dikkat çekti.

Cenazeye Başbakan Faiz Sucuoğlu, İçişleri Bakanı Kutlu Evren, UBP Milletvekili Ünal Üstel, Mehmetçik Belediye Başkanı Cemil Sarıçizmeli, Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, UBP Milletvekili Nazım Çavuşoğlu ve UBP eski Milletvekili Aytaç Çaluda, Büyükkonuk Belediye Başkanı Ahmet Sennaroğlu, Beyarmudu Belediye Başkanı İlker Edip katıldı.

Peker ne demişti?

Birleşik Arap Emirlikleri’nde bulunan Sedat Peker AKP hükümeti, uyuşturucu ticareti, faili meçhul cinayetler ve daha birçok iddiayı dile getirmişti.

Falyalı ve eski Meclis başkanı Binali Yıldırım’ın oğlu Erkam Yıldırım da söz konusu iddiaların hedeflerindendi. Peker, 23 Mayıs 2021’de yayımladığı 7’nci videosunda Erkam Yıldırım’ı hedef almış, eski içişleri bakanı Mehmet Ağar’la birlikte kokain ticareti yapmakla suçlamıştı.

Üstelik bu ağın destekçilerinden birinin de İçişleri Bakanı Süleyman Soylu olduğunu söylemişti. Peker, söz konusu videoda Halil Falyalı’nın da bu ağın merkezinde olduğunu iddia etmişti.

Peker’in Falyalı hakkındaki söz konusu iddiaları şöyleydi:

Kokain önceden Kolombiya’dan geliyordu. Sonra Venezüela üzerinden… Ara durak Dominik Cumhuriyeti (Peker, daha sonra Dominik’i Panama olarak düzeltti; dil sürçmesinden Dominik dediğini kaydedip Dominik Cumhuriyeti’nden ve halkından özür diledi). Yeni güzergah için Venezüela’ya kim gitti? Eski başbakan Binali Yıldırım’ın oğlu Erkan Yıldırım… Ocakta gitti beş gün kaldı, şubatta dört gün kaldı.

Para trafiği nasıl oluyor? Kıbrıs… Halil Falyalı… Tüm para trafiği burdan dönüyor. 20 sene önce hiçbir şeyi olmayan adam şu an Kıbrıs’ın sahibi… Türkiye’de 10 tane dosyası var… Neden getirmiyorsunuz? Tüm yasadışı bahis işi ondan geçiyor. Devletin resmi raporlarında da var. Çok eski bir organizasyon bu. (Kıbrıs’ın) Uyuşturucu ve kumarın merkezi haline getirilmesi…

 

Erkan Yıldırım-Halil Falyalı… Erkan Yıldırım Kıbrıs’a gittiğinde Halil Falyalı’nın misafiridir. İlk zamanlar Erkan Yıldırım’la ilgili çektikleri kasetleri… kumar kasetleri değil… başka… rüşvettir şeydir… Daha sonra bunu bu işe yönlendirdiler ve bu işin aparatı haline getirdiler. Tüm organizasyonun ağları bu şekilde… Neden kokain yakalanamıyor? Erkan Yıldırım’ın gemileriyle değil, başka gemilerle… Peki Mehmet Ağar bunun neresinde. Tamamen ortasında… Erkan Yıldırım-Süleyman Soylu dostluğuna bakın… Yaaa.

 

HABER MERKEZİ