Mahkeme, cinsel istismar failine verilen ‘iyi hal’ indirimini onadı

Mahkeme, cinsel istismar failine verilen ‘iyi hal’ indirimini onadı

İzmir’de istinaf mahkemesi, bir çocuğa sistematik cinsel istismarda bulunan Engin O.’nun cezasında “iyi hal” indirimi yapılarak verilen 12 yıl 6 aylık cezayı onadı.

İzmir’in Bornova ilçesinde yaşayan 13 yaşındaki bir çocuk 2 yıl boyunca üvey babası Engin O. tarafından cinsel istismara maruz bırakıldı.

İstismar, çocuğun hareketlerindeki değişimden şüphelenen annesinin kızını doktora götürmesiyle ortaya çıktı. Psikiyatrik muayenede cinsel tacizi anlatan çocuğa depresyon ve anksiyete tanısı konuldu. Çocuğun yaşadığı cinsel tacizi günlüğüne yazdığı da ortaya çıktı.

Hem çocuğun ifadelerinden hem de günlüklerden cinsel istismarın ortaya çıkmasının ardından çocuğun annesi, Engin O.’dan şikayetçi oldu.

Gözaltına alınıp, tutuklanan Engin hakkında “çocuğun cinsel istismarı” suçlamasıyla İzmir 17’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı.

Suçunu itiraf eden Engin O.’ya önce 15 yıl hapis verildi. Daha sonra sanığın hapis cezası, duruşmalardaki “iyi hali” ve “sabıkasının olmaması” nedeniyle 12 yıl 6 aya indirildi.

Yerel mahkemenin verdiği kararın ardından taraf avukatları, verilen cezaya itiraz etti.

Dosyayı inceleyen İzmir Bölge Adliye Mahkemesi 15’inci Ceza Dairesi, sanığının tutukluk halinin devamına, usulen ve esasen istinaf başvurusunun reddine karar vererek, yerel mahkemenin verdiği 12 yıl 6 ay hapis cezasını onadı.

 

HABER MERKEZİ