MAK Danışmanlık Başkanı Kulat: Çiller iddiaları doğru

MAK Danışmanlık Başkanı Kulat: Çiller iddiaları doğru

MAK Danışmanlık Başkanı Mehmet Ali Kulat, “Eski DYP’li milletvekilleriyle konuştum, bu konuda kesin bilgi veriyorlar. Tansu Çiller’in önümüzdeki günlerde parti kurma hazırlığında olduğunu, bu konuda bir çalışma yürüttüklerini bana da ifade ettiler” dedi.

Eski başbakanlardan Tansu Çiller’in yeni bir siyasi parti kurmaya hazırlandığı yönündeki iddialara yenilere eklendi. Çiller, söz konusu iddialar ile ilgili “Ben hakikaten şaşırdım. Çünkü benim bu aşamada siyasi parti kurmak gibi bir kararım yok. Bu tür haberlerin amacı başka ve gerçekle bir ilgisi yok” açıklamasında bulunmuştu.

Sözcü gazetesinden Ruhat Mengi’nin sorularını yanıtlayan MAK Danışmanlık Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kulat, önemli duyumlar aldığını ifade etti. İddialar ile ilgili eski Doğru Yol Partisi (DYP) milletvekilleri ile görüştüğünü söyleyen Kulat, şunları dile getirdi:

Eski DYP’li milletvekilleriyle konuştum, bu konuda kesin bilgi veriyorlar. Tansu Çiller Hanımefendi’nin önümüzdeki günlerde parti kurma hazırlığında olduğunu, bu konuda bir çalışma yürüttüklerini, Doğru Yol Partisi’nde siyaset yapmış olan bazı milletvekilleri bana da ifade ettiler. Hatta bunun için il-ilçe teşkilatlarını kurma konusunda gayretleri olduğunu da söylediler. Bazı yerlerde bu konuda gayri resmi olarak şimdilik il-ilçe örgütleri olacak kişileri tespit ettiklerini, Türkiye genelinde sahada çalışmalar yapan eski milletvekilleri olduğunu bizzat bana anlatan birden fazla eski milletvekili oldu.

 

HABER MERKEZİ