Meclis’te Soylu dövizlerle protesto edildi

Meclis’te Soylu dövizlerle protesto edildi

Meclis Genel Kurulu’nda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun sunumu HDP milletvekilleri tarafından dövizlerle protesto edildi.

TBMM’deki 2022 bütçe görüşmeleri İçişleri Bakanlığı ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının bütçeleri hakkında yapılan tartışmalarla sürüyor.  Bugünkü görüşmelerde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun hakaretleri sonrası CHP’li ve AK Parti’li vekiller arasında yumruklu kavga çıkmıştı. Kavganın yankıları devam ederken; İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yürütme adına kürsüye geldi.

‘Kürdistan’ tartışması

Meclis’teki Kürdistan tartışmasına ilişkin konuşan Soylu, ”Bu ülkede Kürt düşmanlığı yoktur. Bu ülkede kimin paravanı olarak bildiğimiz bir PKK düşmanlığı vardır” dedi. Soylu, “Hesap vermeye geldik. Hesap vermekten gocunmayız. Burada biz hesap vermeyi görev sorumluluk addederiz. Yalana, iftiraya boyun eğmeyeceğimizi bir kez daha ifade etmek istiyorum” diye konuştu.

CHP’ye yüklendi

Cumhurbaşkanlığı talimatıyla çaba sarf ettiğini söyleyen Soylu, şunları söyledi:

 “Bütçe konuştunuz. Bütçede 40 yıldır Türkiye mücadele ediyor. Terörden bahsettiniz mi? Türkiye’de göç, asayişe dair tek cümle söylediniz mi? Bir tekiniz cümleye rahmeti rahman ile başladınız mı? Kürdistan’ın özgürlüğüne ses çıkarmayacaktır. Neden bahsettiniz? Biz devletiz, devlet olarak suçluların peşindeyiz. Suçluların iftirasını, dedikoduları Meclis’e getirdiniz. Devleti töhmet altında bıraktınız. Size devleti iftira ettirmem. Daha çok elimde kalacaksınız.”

Yine HDP’lileri tehdit etti

HDP’li milletvekillerine dönerek, “Biraz sonra hakkınızı vereceğim” tehditlerinde bulundu. HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, Soylu’nun sözlerine tepki gösterdi.

“Mafya iltisaklı Bakan” dövizleri açıldı

HDP, Soylu’yu pankartlarla protesto etti. Dövizlerde Deniz Poyraz’ın, Soylu’nun suçlularla çekilen fotoğrafları ve kayyımdan hediye alınması, Sezgin Baran Korkmaz’ın uçağına binerken ki fotoğrafları yer aldı. Bunun yanı sıra “Suçişleri Bakanı”, “Mafya iltisaklı Bakan” dövizleri açıldı.

Ayrıca Soylu’nun konuşması sırasında Genel Kurul’da tansiyon birçok kez yükseldi.

Maçin’e ‘Kürdistan’ cezası

Meclis’te HDP Urfa milletvekili Nusrettin Maçin’e “Kürdistan’a özgürlük” sözleri nedeniyle Genel Kurul’dan çıkarma cezası verilmişti. Maçin, tüzük gereği üç birleşim katılmama cezası almıştı.

HABER MERKEZİ