Melek Aslan Davası: Fail ve azmettirici erkeğe indirimli müebbet hapis

Melek Aslan Davası: Fail ve azmettirici erkeğe indirimli müebbet hapis

Diyarbakır’da Melek Aslan’ı öldüren kardeşi Mustafa Aslan ile onu cinayete azmettiren müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesinde 21 Ekim 2020 tarihinde Melek Aslan, kardeşi Mustafa Aslan tarafından öldürülmüştü.

Polis tarafından gözaltına alınan Mustafa Aslan, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Aslan’ı azmettirdiği ortaya çıkan Melek’in eski sevgilisi Orhan Vatansever de Sakarya’da gözaltına alınarak tutuklanmıştı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nca Mustafa Aslan için ‘kardeşi kasten öldürme’, Orhan Vatansever hakkında ise ‘özel hayata ilişkin görüntü ve sesleri ifşa etme, kardeşi kasten öldürmeye azmettirme’ suçlamasıyla müebbet hapis cezası istemiyle iddianame hazırlanıp, dava açıldı.

Diyarbakır 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılan davanın karar duruşmasına Aslan ve Vatansever, kaldıkları cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlandı.

Duruşmada Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın ve sanıkların avukatları hazır bulundu.

‘Vatansever azmettirdi’

Savcılık mütalaasında, “Sanık Orhan tarafından kabul ve ikrar edilen Mustafa’ya attığı mesajlar, maktule Melek hakkında namusu üzerinden yaptığı yorumlar ve gönderdiği fotoğraflar bir bütün olarak değerlendirildiğinde, Orhan’ın bu sözleri ile açıkça sanık Mustafa’yı ablası Melek’e karşı öldürmeye azmettirdi” denildi.

Mütalaada, sanık Vatansever’in, Aslan’a doğrudan ablası Melek’i öldürmesi gerektiği yönünde bir söz söylememesinin de bu durumu değiştirmeyeceği ifade edildi.

Sanık ve avukatların savunmasının ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, Aslan ve Vatansever’e ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi.

Mahkemeye heyeti, yargılama sürecindeki davranışlarını göz önünde bulundurarak her iki sanığın cezasını ‘indirim’ uygulayarak müebbet hapis cezasına indirdi.

Mahkeme ayrıca, özel hayatın gizliliğini ihlal suçundan Orhan Vatansever’e 2 yıl 1 ay hapis cezası verdi.

 

HABER MERKEZİ