Meral Akşener’den Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ‘ahlak yoksunu’ yanıtı

Meral Akşener’den Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ‘ahlak yoksunu’ yanıtı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “ahlak yoksunu” sözlerine yanıt veren İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “Asıl ahlak yoksunu, ülkenin yarısı açlık sınırı altında yaşarken, dolar 10.43 olmuşken, utanmadan sıkılmadan ekonominin kitabını yazdığını söyleyebilendir.” dedi.

Partisinin grup toplantısında konuşan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, kendisine “ahlak yoksunu” diyen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a yanıt verdi. Akşener, şunları dile getirdi:

Arkadaşlarının ilçe ziyaretlerimize gönderdiği provokatörler için söylediklerimi nedense üstüne alınmış. Geçen günlerde kendisi bana ahlâk yoksunu demişti. Hızını alamayıp dün de artık suyumuzun kaynadığını söyleyip beni ve sizi tehdit etti. Sen kendine yazık ettin, bu hallere düşmemeliydin, nereden nereye… Yazıklar olsun, düştüğün bu ibretlik durumda artık sen bize ahlâk konusunda ahkam kesecek durumda değilsin. Senin kendine hayrın yok.

Asıl ahlak yoksunu, ülkenin yarısı açlık sınırı altında yaşarken, dolar 10.43 olmuşken, utanmadan sıkılmadan yüzü bile kızarmadan, ekonominin kitabını yazdığını söyleyebilendir. Bizim, sen ve yandaşların gibi ülkenin başına bela olmuşlardan, milletin zenginliğine bitler gibi dadanmışlardan alacağımız en küçük bir ahlak dersi olamaz. Aynaya bakın aynaya! Orada gördüklerinizden mideniz bulanacak, kusacaksınız.

‘Ekonominin nasıl batırılacağını yazmak sana nasip oldu’

Akşener, “Asrın hatası” olarak tanımladığı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Ekonominin kitabını yazdık” ifadelerine yönelik de, “Ekonominin nasıl batırılacağına dair hiçbir kitap yazılmamıştı, onu yazmak da sana nasip oldu. Literatürdeki bu büyük boşluğu doldurduğun için teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

 

HABER MERKEZİ