‘Nas’a mola verildi: Merkez Bankası faizi indirmedi

‘Nas’a mola verildi: Merkez Bankası faizi indirmedi

Faiz kararını açıklayan TCMB, politika faizini yüzde 14’te sabit tuttu.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) beklenen faiz kararını açıkladı. Karara göre Merkez Bankası politika faizini yüzde 14’te sabit bıraktı.

Merkez bankasının kararıyla ilgili açıklaması şöyle:

Kurul, enflasyonda baz etkilerinin de ortadan kalkmasıyla dezenflasyonist sürecin başlayacağını öngörmektedir. TCMB’nin tüm politika araçlarında Türk lirasını öncelikleyen geniş kapsamlı bir politika çerçevesi gözden geçirme süreci yürütülmektedir. Büyümenin kompozisyonunda sürdürülebilir bileşenlerin payı artarken, cari işlemler dengesinin 2022’de fazla vermesi öngörülmektedir.

Kura etkisi olmadı

Kararın açıklanmasıyla dakikalar içinde 13,30 TL’ye kadar gerileyen Dolar, kısa sürede yükselişe geçerek yeniden 13,40’ın üzerine çıktı.

‘Nas’a ne oldu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan geçen yılın son haftalarında sürekli olarak faizin sıfırlanacağı mesajını vermişti.

Erdoğan 17 Kasım 2021 tarihinde yaptığı açıklamada “Bizim arkadaşlarımıza ne oluyor. Görevde olduğum sürece faizle mücadelemi sonuna kadar sürdüreceğim, enflasyonla mücadelemi sürdüreceğim. Şunu bilmemiz lazım, bu konuda nas ortada. Nas orda olduğuna göre sana bana ne oluyor. Biz değerler silsilemiz içinde olaya buradan niye bakmıyoruz? Olaya buradan bakacağız ve adımımızı ona göre atacağız” şeklinde konuşmuştu.

Ancak Erdoğan’ın son günlerde faiz konusuna değinmemesi Merkez Bankası’nın da faiz indirimine gitmeyeceği şeklinde yorumlanıyordu. Beklenildiği gibi TCMB faiz oranını değiştirmedi.

HABER MERKEZİ