MGK toplandı: Suriye’de sivilleri hedef alan eylemler istikrara zarar verir

MGK toplandı: Suriye’de sivilleri hedef alan eylemler istikrara zarar verir

Milli Güvenlik Kurulu toplantısı sonrası yapılan açıklamada, “Suriye’de sivilleri hedef alan eylemler istikrara zarar verir” denildi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı yapıldı.

Toplantı sonrası yapılan yazılı açıklamada, “Suriye meselesine taraf ve müdahil olan aktörlerin Suriye halkının barış, huzur ve refaha kavuşması hususundaki mesuliyetleri üzerinde durulmuş; bilhassa sivilleri hedef alan ve istikrara zarar veren eylemlerin, bölgedeki hassas dengeleri bozarak kalıcı ve sürdürülebilir çözüme ulaşılmasını engelleyeceğine işaret edilmiştir” denildi.

Afganistan konusuna da değinilen açıklamada, “Afganistan, uluslararası topluma insani krizlerin aşılmasında birlikte hareket etme ve samimiyetle sorumluluk üstlenme çağrısında bulunulmuştur” ifadelerine yer verildi.

İklim değişikliği tehdidine karşı küresel düzeyde ortak mücadele planlarının hayata geçirilmesinin zorunluluğuna işaret edildiği belirtilen açıklamada, “Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin tek taraflı eylemlerine destek verilmesinin bölgedeki anlaşmazlıkları derinleştireceğinin altı çizilmiştir” ifadeleri kullanıldı.