Migros depo işçileri Anadolu Grup önünden seslendi: Bir ekmek parası size çok mu geldi

Migros depo işçileri Anadolu Grup önünden seslendi: Bir ekmek parası size çok mu geldi

Anadolu Grup önünde toplanan Migros Esenyurt depo işçileri, talepleri karşılanmadığı sürece her yeri eylem alanı haline getireceklerini söyledi. İşçiler “Bir ekmek parası size çok mu geldi” dedi.

Ücretlerine yapılan yüzde 8’lik zammı kabul etmeyerek eylem yapan ve işlerine son verilen Depo, Liman, Tersane ve Deniz İşçileri Sendikası (DGD-SEN) üyesi Migros Esenyurt depo işçileri Ümraniye’de bulunan Anadolu Grup Genel Müdürlüğü önünde bir araya gelerek açıklama yaptı. Açıklamaya birçok siyasi parti temsilcisi de destek verdi.

DGD-SEN Örgütlenme Sekreteri Kemal Yılmaz, “Özilhan’a buradan sesleniyoruz, 257 işçiyi gözünün yaşına bakmadan sırf 4 TL istedi diye kapının önüne koymak o kadar kolay değil. Bu villaları, rezidansları bizim sırtımızdan dikerken o kadar işçinin ekmeği ile oynamak kolay değil” dedi.

‘Hesap sormaya geldik’

Talepleri karşılanana kadar eylemlerine devam edeceklerini söyleyen Yılmaz, “Özilhan’a süre verdik. ‘Bu işi bir haftada çöz’ dedik. Ama o süreci uzattıkça uzatıyor. Bu bir hafta ile bitmeyecek. Karşılanmadığı her an her yerde karşısında bizi görecek. Onlarca mağazasında eylemler yapılıyor. Her yeri eylem alanına çevireceğiz dedik ve çevirmeye devam edeceğiz. Bugün senin rezidansının önündeyiz. Sana hesap sormaya geldik” şeklinde konuştu.

Bir ekmek parası çok mu geldi?

İşçilerin masraflarının her gün arttığını belirten Migros işçisi Sinan Sağlam, “Bir ekmek parası onlara çok mu geldi? Migros yetkililerine sesleniyorum; siz hiç evinizde 3 gün boyunca sadece yumurta ile idare ettiniz mi? Eşiniz ya da çocuğunuz bir şey istediğinde alamadığınız için ağlayarak yatağa girdiniz mi hiç. Bunları yapmadığınız için bizleri anlamıyorsunuz. Yoksa bizim yanımızda olurdunuz. Duyarlı insanlar bize yardımcı olsun. Bir umudumuz var. O da direnişimizdir” diye konuştu.

İşçiler yarın saat 13:00’da Tuncay Özihlan’ın evinin önünde toplanacaklarını açıkladı.

HABER MERKEZİ