Migros depo işçileri iş bıraktı

Migros depo işçileri iş bıraktı

Migros’un Esenyurt deposunda çalışan 500’den fazla işçi, düşük zam oranlarına karşı iş bırakma eylemi başlattı. Taşeron firmanın, işçilerin eylemini kırmak için başka illerden çalışan getirttiği belirtildi.

Migros’un işçilere yüzde 8 zam teklif etmesinin ardından Esenyurt depo işçileri iş bırakma eylemi yaptı. Düşük zam oranlarına karşı 500’den fazla depo işçisi, greve gitti. İşçilerin bulunduğu depo alanına polis sevk edildi. İşçiler taşeron firma sahibinin başka illerden işçi getirdiğini ve depoda çalışan işçileri çıkarmaya çalıştıklarını kaydetti.

Konuya ilişkin açıklama yapan Depo, Liman, Tersane ve Deniz İşçileri Sendikası (DGD-Sen) Genel Başkanı Neslihan Acar, işverenin asgari ücretin üzerinde zam sözü verdiğini hatırlattı.

Depo içine alınmayan Acar, kapıda açıklama yaptı. Acar, işverenin verdiği zam sözünün ocak maaşlarına yansıyacağını belirttiği halde şu an yüzde 8 zam teklif ettiğini ve bunun da tüm işçiler için geçerli olmadığını söyledi. Depo yönetiminin işçilere zorla kağıt imzalatarak işçilerin aklıyla alay ettiğini ifade eden Acar, işçilerin iş bırakma eylemi başlattığını söyledi. Acar işçilerin yüzde 70 zam talep ettiğini ve talebin karışlanması gerektiğini beyan etti.

‘Başka illerden işçi getirtildi’

Eylemde konuşan işçi sözcüsü “Esenyurt Migros Depo’da ücreti kabul etmediğimizde bize kapıyı gösterenlere iş bırakma eylemimizle cevap veriyoruz, müdür yardımcısına da açıkça söylüyoruz” ifadelerini kullandı. Sözcü ayrıca işverenin eylemi kırmak amacıyla başka illerden taşeron işçi getirdiğini de kaydetti. Eylem sırasında sıkça “Direne direne kazanacağız” sloganları atıldı.

Koşulları kötü olan lojmanlarla tehdit edildiklerini belirten Acar, “Migros Esenyurt depoda örgütlülüğümüzü kırmak için başka illerden getirilen işçi kardeşlerimizi duşları dahi olmayan, koşulları çok kötü olan lojmanlarıyla tehdit ediyorlar. Ama biz hepimiz işçiyiz, kardeşiz, birliğiz. Hepimiz birden iş bıraktık, direniyoruz. İşçileri kimse tehdit edemez” şeklinde konuştu.

 

HABER MERKEZİ