Mısır’da dans eden bir kadın öğretmen görevden alındı

Mısır’da dans eden bir kadın öğretmen görevden alındı

Mısır’da bir kadın öğretmenin göbek dansı yaptığını gösteren video, kendisinden izinsiz olarak paylaşıldı. Kadın, Dakahlia Valiliği’nde birkaç yıldır Arapça öğrettiği ilkokul tarafından görevden alındı.

Mısır’da Aya Yousef adlı bir öğretmen, Nil Nehri’nde bir teknede düzenlenen sosyal bir iş etkinliğinde dans ederken bir meslektaşı tarafından izinsiz olarak görüntülendi.

Bunun üzerine Yousef, Nil Deltası’ndaki Dakahlia Valiliği’nde birkaç yıldır Arapça öğrettiği ilkokul tarafından görevden alındı.

BBC Türkçe’de yer alan habere göre Yousef, gazetecilere yaptığı açıklamada, “Nil’deki teknede geçirdiğim on dakika hayatıma mal oldu” dedi.

Yaşadıklarından sonra bir daha asla dans etmeyeceğini söyleyen Yousef, intiharı düşündüğünü söyledi.

Mısır’daki kadın hakları savunucuları Yousef’in yanlış bir şey yapmadığını ve bir ‘cadı avının kurbanı’ olduğunu söyledi.

Başka bir okulun müdür yardımcısı da Yousef’i desteklemek ve kişisel özgürlükleri savunmak için kızının düğününde dans ederken çekilmiş fotoğraflarını sosyal medyada yayımladı.

Mısır Kadın Hakları Merkezi başkanı Dr. Nihad Abu Qumsan, Yousef’e ofisinde bir iş teklif etti ve işten çıkarılmasına karşı yasal bir şikayette bulunması için Eğitim Bakanlığı’ndan sözleşmesini getirmesini istedi.

Gelen tepkiler üzerine Yousef, yeni bir okula atandı.

Olay hakkında “mahremiyetinin ihlali” gerekçesiyle şikayette bulunan Yousef, bir kamu kurumunda ya da öğrencilerin önünde dans etmediğine dikkati çekti. Yousef, videoyu geçen ay çeken kişiye dava açmayı planladığını da söyledi.

 

HABER MERKEZİ