MKGP’den gazeteci Güler Yıldız’a destek

MKGP’den gazeteci Güler Yıldız’a destek

MKGP, Jin TV’nin program sunucusu Güler Yıldız’ın hükümet yanlısı medya tarafından hedef gösterilmesine tepki gösterdi.

Mezopotamya Kadın Gazeteciler Platformu (MKGP), Türk Mühendis ve Mimarlar Odaları Birliği’ne (TMMOB) bağlı Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nin düzenlediği “Koruma Alanında Emre Madran Basın Ödülleri” kapsamında “Ulusal Televizyon Haberciliği” dalında ödüle layık görülen Jin TV’de yayınlanan“Yeşil Pencere” adlı ekoloji programının yapımcısı ve sunusu Güler Yıldız’ın hedef gösterilerek linçe maruz bırakılmasına ilişkin yazılı açıklama yayınladı.

“Her türlü saldırıya gerçekleri göstererek yanıt olacağız” başlıklı açıklamada, bağımsız, tarafsız gazeteciliğin suç sayıldığı Türkiye’de, hakikati her koşul altında açığa çıkaran gerçek gazetecilerin gözaltı, tutuklama ile karşı karşıya bırakıldığı ifade edildi.

Açıklamada devamla şunlara dikkat çekildi:

Gasp ve talanla şirketlere sunulan doğaya ve yine askeri operasyonlar sonrası yakılıp yok edilen coğrafyamıza dönük yaşatılan doğa tahribatını tüm gerçekliği ile kamuoyu ile paylaşan meslektaşımız Güler Yıldız’ın hedef haline getirilmesi de bununla bağlantılıdır. İktidar ve yandaşları; doğaya, kadına, çocuğa ve toplumsal tüm değerlere karşı geliştirdiği yok sayma, asimilasyon, talan, kırım politikalarını pervasızca hayata geçirirken, buna dur diyen cesur kalemlerin varlığını asla göz ardı etmemelidir. Kalemimizin mürekkebi, sözümüzün kelimeleri cesarettir, hakikattir. Biz kadın gazeteciler olarak meslektaşımız Güler Yıldız’a ve Mimarlar Odası’na dönük gerçekleştirilen bu linç politikasını kınıyor, gerçeği her koşulda ifade etmekten asla geri durmayacağımızı bir kez daha yeniliyoruz.

HABER MERKEZİ