MKM’nin 30. yıl kutlaması ‘özgürlüğü tehlikeye sokar’ gerekçesiyle yasaklandı

MKM’nin 30. yıl kutlaması ‘özgürlüğü tehlikeye sokar’ gerekçesiyle yasaklandı

MKM’nin bu akşam İstanbul Bostancı Gösteri Merkezi’nde yapacağı 30. yıl kuruluş yıldönümü kutlaması İstanbul Valiliği tarafından izin verilmesine rağmen, etkinliği saatler kala Kadıköy Kaymakamlığı tarafından yasaklandı.

Mezopotamya Kültür Merkezi’nin (MKM) bu akşam Bostancı Kültür Merkezi’nde “Berbang (Tan Vakti)” şiarıyla gerçekleştireceği 30’uncu yıl konser etkinliği Kadıköy Kaymakamlığı tarafından yasaklandı.

İstanbul Valiliği’nin izin verdiği konserin yasaklanmasına, “Milli güvenlik, kamu düzeni, suç işlenmesi ihtimali, başkalarının hak ve özgürlüklerini tehlikeye sokacağı” gerekçesi gösterildi

Kutlamanın yasaklanmasıyla ilgili MKM’den şu açıklama yapıldı:

Uzun bir süredir, maddi ve manevi tüm gücümüzle, Mkm’nin 30. yılını büyük bir coşkuyla kutlayıp, halkımızla buluşmanın heyecanı içerisindeyken, bu buluşmanın “milli güvenlik, kamu düzeni, suç işlenmesi ihtimali, başkalarının hak ve özgürlüklerini tehlikeye sokacağı gerekçesiyle” Kadıköy Kaymakamlığı, günler öncesinden Valiliğin verdiği izni dahi hiçe sayarak, 30. yıl buluşmamızı yasaklamıştır. Şunu açıkça belirtmek isteriz ki, bizler dilimizle, kültürümüzle bu toplumun birliğini oluşturan en önemli unsurlarız. Toplumun sağlığını, güvenliğini, bugünü ve geleceğini tehdit eden asıl tehdit, bu buluşmayı tehdit sayanların zihniyetindedir. Konuyla ilgili daha kapsamlı açıklamayı ilerleyen saatlerde kamuoyu ile paylaşacağız.

 

HABER MERKEZİ