Musa Orhan hakkında paylaşım yaptığı için yargılanan Bor’a beraat

Musa Orhan hakkında paylaşım yaptığı için yargılanan Bor’a beraat

İpek Er’i cinsel saldırıya maruz bırakıp, intihara sürükleyen Musa Orhan ile ilgili yaptığı paylaşımlardan dolayı hakkında dava açılan Star Kadın Derneği kurucularından Rojbin Bor beraat etti.

Star Kadın Derneği’nin kurucularından Rojbin Bor’a, İpek Er’e tecavüz edip, intihara sürükleyen uzman çavuş Musa Orhan ile ilgili yaptığı paylaşımdan dolayı hakkında “devlet organlarını aşağılama” ve “halkı kin ve nefrete tahrik etme” iddiasıyla açılan davanın 2’nci duruşması Van 7’nci Asliye Mahkemesi’nde yapıldı.

Bor ve avukatı Mesut Işık duruşmada hazır bulundu.

Duruşmada konuşan Bor, “Yıllardan beridir kadın hakları savunucusuyum. Kadına yönelik işlenen her türlü suçta itirazımı yükseltmeye ve bunun karşısında durmaya devam edeceğim. Bu sebeple söylediğim her sözün düşünce ve ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilmesi gerekirken, ben mahkeme salonlarında sanık sandalyesinde bunu her seferinde anlatmaya çalışıyorum. Suçlu değilim, düşüncemi ifade ediyorum ve etmeye devam edeceğim” dedi.

Paylaşımın ifade ve düşünce özgürlüğü kapsamında olduğunu belirten avukat Işık ise müvekkili hakkında beraat kararı verilmesini talep etti.

Savunmanın ardından mahkeme suç unsurunun oluşmadığını belirterek Bor’un paylaşımını “ifade ve düşünce özgürlüğü” kapsamında olduğuna kanaat getirerek beraat kararı verdi.