Nebati: Kasadaki parayı yeni ekonomik model için değerlendireceğiz

Nebati: Kasadaki parayı yeni ekonomik model için değerlendireceğiz

Uygulamaya konulan yeni ekonomik modelle normalleşmenin yavaş yavaş olacağını söyleyen Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati, “Kasada para var, bundan sonra bu paramızı yeni ekonomik modelimiz için değerlendireceğiz” dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati dün mecliste AKP grubuna yeni ekonomik model ile ilgili sunum yaptı. Yaklaşık 45 dakika süren sunum basına kapalı gerçekleşti.

Dövizde son zamanlarda yaşanan hareketliliğin nedeninin “içeride hainler dışarıda spekülatörler” olduğunu söyleyen Nebati, “Kredi Garanti Fonundan kredi çekip, gidip dolara yatıranları tespit ettik. Belli gruplara gitmiş krediler. Buna meydan vermeyeceğiz artık” dedi.

Uygulamaya konulan yeni finansal sistem sayesinde artık yurttaşların dövize yönelmesini beklemediklerini belirten Nebati’nin “Kasada para var, bundan sonra bu paramızı yeni ekonomik modelimiz için değerlendireceğiz” görüşünü dile getirdiği belirtiliyor.

Yatırım önceliklerinin değiştiğini ve artık üretim odaklı yatırımlara öncelik vereceklerini vurgulayan Nebati, sistemden asıl alt gelir gruplarının kazançlı çıkacağını söyledi. Normalleşmenin yavaş yavaş olacağını ifade eden Nebati, ekonomide güven ve istikrarın önemine vurgu yaptı.

 

HABER MERKEZİ