NTV önünde KHK protestosu: ‘Korkak değil cesur medya istiyoruz’

NTV önünde KHK protestosu: ‘Korkak değil cesur medya istiyoruz’

HABER MERKEZİ – KESK İstanbul Şubeler Platformu, KHK’ler ile işten çıkarılan kamu görevlilerine ilişkin ana akım medyanın izlediği yayın politikasını NTV’nin Maslak’ta bulunan binası önünde protesto etti. KHK ile ihraç edilen öğretmen Muhmmet Sevinçtekin, “Korkak medya istemiyoruz. Cesur medya istiyoruz” dedi.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) İstanbul Şubeler Platformu, NTV başta olmak üzere ana akım medyanın KHK’ler ile işten çıkarılan kamu görevlilerine ilişkin izlediği yayın politikasını protesto etti.

NTV’nin Maslak’ta bulunan binası önünde yapılan eyleme, ihraç edilen KESK üyeleri katıldı.

Eylemde, “Haksız, hukuksuz ihraçlara hayır işimizi geri alacağız” pankartı ile “Emekçiyiz haklıyız kazanacağız” ve “KHK zulmüne son” dövizleri taşındı.

‘Korkak değil cesur medya istemiyoruz’

dihaber’in haberine göre eylemde konuşan 686 sayılı KHK ile ihraç edilen öğretmen Muhmmet Sevinçtekin, Ankara’da 65 gündür işlerine dönmek için açlık grevinde olan akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’ya yapılan polis müdahalesini kınadı ve şunları söyledi:

Bu sabah faşizmin fotoğrafını bir kez daha gördük. Saldırarak, direnişimizi bitireceklerini sanıyorsa yanılıyorlar. Direnişimiz daha da büyüyecek.

KHK’ler ile bir gece yarısı görevlerinden uzaklaştırıldıklarını söyleyen Sevinçtekin, “Korkunun ve sindirmenin yanında değil mücadelenin yayındayız” diye konuştu.

Ana akım medyanın KHK’ler ile işten atılmalara yönelik izlediği yayın politikasını kınayan Sevinçtekin, şöyle devam etti:

Korkak medya istemiyoruz. Cesur medya istiyoruz. Zalimin değil mazlumun yanında olan medyayı istiyoruz. Haksızın yanında değil haklının yanında olun.

‘AKP’nin yayın organı gibi çalışmak gazetecilik değildir’

Daha sonra grup adına açıklama yapan 686 sayılı KHK ile ihraç edilen öğretmen Nuray Şimşek, işlerine dönmek için 4 aydır sokaklarda direnişte olduklarını hatırlatarak, şunları söyledi:

Yaptığımız birçok etkinliği duymayan görmeyen adeta üç maymunu oynayan başta NTV olmak üzere suskun basına seslenmek için buradayız. Gazeteciliğin tarafı halkın yanı olmalıdır, iktidarın değil. Sansür, yalan ve taraflı haber onurlu gazetecilerin işi değildir. AKP’nin yayın organı gibi çalışmak gazetecilik değildir.

Şimşek, seslerini duyurulması için NTV’de bir yetkili ile görüşmek istediklerini ancak yetkililer tarafından taleplerinin kabul edilmediğini belirtti.