Nurcan Kaya’ya sosyal medya paylaşımları nedeniyle 1 yıl 3 ay hapis cezası

Nurcan Kaya’ya sosyal medya paylaşımları nedeniyle 1 yıl 3 ay hapis cezası

Avukat Nurcan Kaya’ya sosyal medya paylaşımları gerekçesiyle 1 yıl 3 ay hapis cezası verildi. Mahkeme, cezanın hükmünün açıklanmasını geri bırakılmasına karar verdi.

Avukat Nurcan Kaya’nın 2014-2020 yılları arası attığı tweetlerde “örgüt propagandası yaptığı” öne sürülerek 1 yıl 3 ay ile 5 yıl arası değişen hapis istemiyle yargılandığı davanın karar duruşması Diyarbakır 9’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmada, Kaya, avukatları Veysel Ok, Mehmet Emin Aktar ve Diyarbakır Barosu Başkanı Nahit Eren, hazır bulundu.

Duruşmada, Cumhuriyet Savcısı bir önceki celsede ceza istemiyle verdiği mütalaasını tekrarladı. Çok sayıda avukatın izlediği duruşmada savunma yapan Kaya, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun “Barış Pınarı Harekatı’nın” BM Şartı’na ve BM’nin diğer ilgili düzenlemelerine uygun olduğuna dair sözlerinin aktarıldığı bir tweeti eleştirerek, “Hadi oradan, ayrıca barış harekatı dediğiniz her şeyin nasıl katliam harekatı olduğunu deneyimlerle biliyoruz. Irkçılığınız, kendinize bile fayda sağlamayan ideolojiniz batsın” tweti attığını dile getirdi.

‘Susmam amaçlanıyor’

Kendisinin cezalandırılması için Türk Ceza Kanununun farklı maddelerinin sırayla denendiğini ifade eden Kaya, “Bu yapılan yargı aracılığıyla taciz edilmektir. Tüm bunlar, iktidarın bazı politikalarını eleştirmemem için, susmam için bir yerlerde bir karar, talimat ve ısrar olduğu izlenimi yaratmaktadır” dedi.

Verdiği kısa aranın ardından kararını açıklayan mahkeme, Kaya’ya 1 yıl 3 ay hapis cezası verdi. Mahkeme, cezanın hükmünün açıklanmasını geri bırakılmasına karar verdi.

HABER MERKEZİ