Öcalan’a iki yeni görüş yasağı

Öcalan’a iki yeni görüş yasağı

Asrın Hukuk Bürosu, Abdullah Öcalan’a 6 aylık avukat ve 3 aylık aile görüş yasağı verildiğini açıkladı.

Asrın Hukuk Bürosu avukatları, İmralı Yüksek Güvenlikli F Tipi Cezaevi’nde tutulan PKK Lideri Abdullah Öcalan ile tutuklular Ömer Hayri Konar, Hamili Yıldırım ve Veysi Aktaş ile “derhal görüşme” talebiyle 22 Kasım’da Bursa İnfaz Hakimliği’ne başvuru yaptı.

Avukatlar, yaptığı başvuruda Öcalan ve diğer 3 müvekkillerinden 8 aydır haber alamadıklarını, yaşam ve sağlık durumları, tutulma koşulları, hukuki durumlar ve salgın gibi diğer tedbirlere dair hiçbir bilgiye sahip olmadıklarını belirtti.

Avukatlar, mahkemeden “haber alamama haline son verilmesi” ve müvekkilleriyle fiziki temas sağlanması talebinde bulundu.

Mezopotamya Ajansı’ndan Ferhat Çelik’in haberine göre aile ve avukatların başvurusunun reddedilmesiyle, Öcalan hakkında iki yeni görüş yasağı verildiği ortaya çıktı.

Avukat görüş başvurusunu reddeden Bursa İnfaz Hakimliği, mahkemenin Öcalan hakkında 12 Ekim’de verdiği 6 aylık görüş yasağını gerekçe gösterdi.

Hakimlik, aile görüşüne dair verdiği ret kararında ise İmralı Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğü’nün Disiplin Kurulu Başkanlığı’nın 18 Ağustos tarihli 3 ay süreyle “Ziyaretçi kabulünden yoksun bırakılma” kararını gerekçe olarak sundu.

Hakimlik, kararında 6 aylık avukat ve 3 aylık aile görüşünü engelleyen yasak kararlarına dair gerekçeye yer vermedi.

Ne oluyor?

Öcalan’ın avukatlarından Rezan Sarıca ve Nevroz Uysal, müvekkilleriyle 8 yıl aradan sonra 2-22 Mayıs, 12-18 Haziran ve 7 Ağustos 2019 tarihlerinde görüşebilmişti.

Öcalan, telefonla görüş hakkından ilk defa 27 Nisan 2020 tarihinde yararlandırıldı. Öcalan, sosyal medyada yer alan kimi iddiaların ardından kamuoyunda kaygıların artması üzerine geçtiğimiz 25 Mart günü kardeşi Mehmet Öcalan’la telefonla görüşme gerçekleştirdi. Ancak Mehmet Öcalan, bu görüşmenin yarıda kesildiğini duyurdu.

25 Mart 2020’den bu yana aile ve avukatların Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’na yaptığı bütün başvurular ise yanıtsız bırakıldı.

 

HABER MERKEZİ