Orhan Aydın serbest bırakıldı

Orhan Aydın serbest bırakıldı

HABER MERKEZİ – Bir festivale katılmak için gittiği İzmir Urla’da gözaltına alınan sanatçı Orhan Aydın, serbest bırakıldı.

Tiyatro oyuncusu Orhan Aydın, Uluslararası Urla Toprak Sahne Tiyatro Festivali için gittiği İzmir’in Urla ilçesinde gözaltına alındı.
Saat 03.00 sularında Twitter hesabından bir paylaşım yapan Aydın, “Şu an URLA’da emniyet tarafından ‘hakkınızda dosya var’ diyerek gözaltına alındım” dedi.
soL’da yer alan habere göre Aydın’ın, Gaziosmanpaşa Savcılığı’nca açılan bir hakaret dosyasından hakkında gıyabi tutuklama kararı olduğu belirtildi.
Gözaltına alınmasına ilişkin bilgi veren Aydın, “Gaziosmanpaşa Savcılığı’nın verdiği, haberimiz olmadığı bir dosyaya gıyabi tutuklama kararı var. Hastaneye gittim, sağlık raporu aldım. Memur arkadaşlar otele getirdiler, buradan karakola gideceğiz. Karakolda sabahlayacağım gibi gözüküyor. Bunlara alıştık ama böylesi tuhaf” dedi.
Dosyanın hakaret dosyası olduğunun kendisine söylendiğini aktaran Aydın, büyük olasılıkla “Cumhurbaşkanına hakaret” suçlaması olduğunu ifade etti.

Serbest bırakıldı

Aydın, ifadesinin ardından serbest bırakıldı.
Serbest kalması sonrası açıklama yapan Aydın şunları kaydetti:

“Bu, adaletin ne duruma geldiğinin göstergesidir. IŞİD gibi doğaya, çevreye, insanlığa düşman bir katil örgütü öven bir tweet’le ilgili yaptığım paylaşım, gösterdiğim reaksiyon için açılan bu dava kabul edilemez. Ben bu coğrafyada 47 yıldır sanat üretiyorum.”