Osman Kavala: Demokrasi ve hukuk adına çok üzgünüm

Osman Kavala: Demokrasi ve hukuk adına çok üzgünüm

Tutukluluk durumunu değerlendiren Osman Kavala “Siyasi amaçlarla içeride tutulduğumu biliyorum. Çok kötü bir kurguya dayalı iddianamelerle cezaevinde tutuluyorum. Demokrasi ve hukuk adına çok üzgünüm” dedi.

Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nin (AİHM) iş insanı Osman Kavala’nın serbest bırakılması kararını uygulamayan Türkiye için “ihlal prosedürü” başlatmıştı.

Katar dönüşü gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, “Biz, Avrupa Birliği’nin Kavala’yla, Demirtaş’la, şununla, bununla ilgili aldığı kararları tanımıyoruz. Yok farz ediyoruz. Bizim indimizde bunlar yok hükmündedir. Ne biliyorlarsa onu yapsınlar” değerlendirmesinde bulunmuştu.

Erdoğan’ın bu açıklamaları sırasında CHP Hukuk Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan Osman Kavala’yı ziyaretteydi.

Muharrem Erkek’in aktardığına göre; Osman Kavala tutukluluğuna ilişkin, “Siyasi amaçlarla içeride tutulduğumu biliyorum. Çok kötü bir kurguya dayalı iddianamelerle cezaevinde tutuluyorum. Demokrasi ve hukuk adına çok üzgünüm” dedi.

‘AİHM mahkemeler için bağlayıcıdır’

Silivri Cezaevi ziyareti sonrası Erdoğan’ın açıklamalarına karşı ANKA Haber Ajansı’na değerlendirmede bulunan Muharrem Erkek, “AİHM kararlarını Anayasa Mahkemesi kararlarını eleştirebilirsiniz beğenmezsiniz ama ‘tanımıyorum’ diyemezsiniz. Böyle bir yetkiniz de yok; hakkınız hukukunuz yok. Çünkü AİHM kararları bizim mahkemeler için bağlayıcıdır. Biz Avrupa Konseyi’nin kurucu üyesiyiz. Erdoğan rotasını kaybetmiş durumda”  şeklinde konuştu.

 

HABER MERKEZİ