Özerk Yönetim’den Rusya’ya ziyaret

Özerk Yönetim’den Rusya’ya ziyaret

Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi’nden bir heyetin Rusya’nın daveti üzerine Moskova’ya giderek çeşitli görüşmeler yaptığı  bildirildi.

Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi ile Demokratik Suriye Meclisi’nden bir heyet Rusya’ya ziyarette bulundu. Heyetin Rusya Dışişleri Bakanlığı’ndan temsilcilerle bir araya geldiği duyuruldu.

Demokratik Suriye Meclisi Basın ve İletişim Ofisi’nden yapılan açıklamaya göre, heyete DSM Eşbaşkanı İlham Ehmed başkanlık yaptı.

Açıklamada ziyaretin Rusya Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan resmi bir davet çerçevesinde gerçekleştiği belirtildi. Rusya Dışişleri Bakanı Yardımcısı Mihail Bogdanov’la bir araya gelen heyet, görüşmenin olumlu geçtiğini açıkladı.

Bogdanov’la yapılan görüşmede Suriye sorununa siyasi çözüm, DSM’nin siyasi süreçte yer alması ve Türkiye’nin bölgedeki hak ihlallerinin ele alındığı bildirildi.

Görüşme, ABD ile Rusya arasında Suriye’ye ilişkin görüşmelerin yapılmasının duyurulmasından sonra yapıldı. DSM heyetinin aynı zamanda ABD’ye giderek burada da çeşitli temaslarda bulunması bekleniyor.