ÖZGÜR GÜNDEM DAVALARI | Beyza Üstün ve Murat Çelikkan’a ceza talebi

ÖZGÜR GÜNDEM DAVALARI | Beyza Üstün ve Murat Çelikkan’a ceza talebi

HABER MERKEZİ – Kapatılan Özgür Gündem gazetesiyle dayanıştıkları için yargılanan akademisyen Beyza Üstün ve gazeteci Murat Çelikkan hakkında 7.5 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

Kapatılan Özgür Gündem Gazetesi Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği kampanyasına katılan akademisyen Beyza Üstün ile gazeteci, yazar Murat Çelikkan’ın duruşması görüldü.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün görülen duruşmaya Üstün ve Çelikkan katılmazken, iddia makamı ise mütalaasını verdi.

Savcı, Üstün ve Çelikkan’ın kampanyaya katıldıkları günlerde çıkan haberlerde “örgüt propagandası yaptıkları” iddiasıyla 7.5’er yıla kadar hapis cezası talep etti.

Mahkeme heyeti, duruşmayı 16 Mayıs’a erteledi.

12 kişiye 111 yıl hapis talep edilmişti

Kapatılan Özgür Gündem Gazetesi’nin çalışanları ve yazarları ile gazetenin genel yayın yönetmenliğini yapan 22 kişinin yargılanması ise Salı günü Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’nde gerçekleşmişti.

Gazeteci Nadire Mater, dilbilimci Necmiye Alpay, gazeteci Hasan Cemal, oyuncu Julide Kural ve İlham Bakır, gazeteciler Faruk Balıkçı, Dicle Anter için iddia makamı “Örgüt propagandası yapmak” ve “Örgüt açıklamalarını basma ve yayınlama” iddiasıyla 10.5’er yıla kadar ceza talep etmişti.

Gazeteci Yıldırım Türker, Kumru Başer, Derya Okatan, avukat Ayşe Batumlu ve yazar Murat Uyurkulak için ise iddia makamı “örgüt propagandası yapmak” iddiasıyla 7.5’er yıla kadar ceza talep etmişti.

HDP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyesi Çilem Küçükkeleş, gazeteci Cengiz Baysoy’ın yargılandığı 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde “Örgüt propagandası yapmak”tan 1’er yıl 3’er ay hapis cezası, “örgüt açıklamalarını basma ve yayınlama” iddiasıyla ise 6’şar bin TL para cezası verilmişti. Yazar İmam Canpolat ise “örgüt propagandası yapmak” iddiasıyla 1 yıl 3 ay hapse çarptırılmıştı.