Pınar Gültekin davası 14 Şubat’a ertelendi

Pınar Gültekin davası 14 Şubat’a ertelendi

Muğla’da Pınar Gültekin cinayeti davasının dokuzuncu duruşması görüldü. Adli tıp raporunda heyetin yaptığı kapsamlı inceleme sonrası Pınar Gültekin’in yaşadığı sırada alevlere maruz kaldığı ve yaşamını yitirdiği belirlendi. Duruşma, 14 Şubat 2022’ye ertelendi.

Muğla’da üniversite öğrencisi Pınar Gültekin’i katleden Cemal Metin Avcı ve diğer sanıkların yargılandığı davanın 9’uncu duruşması Muğla 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmeye başlandı. Tutuklu sanık Cemal Metin Avcı’nın bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldığı duruşmada, tutuksuz sanıklar kardeşi Mertcan Avcı, eski eşi Eda K., babası Selim Avcı, iş ortağı Şükrü Gökhan O. ile taraf avukatları hazır bulundu. Tutuksuz yargılanan Avcı’nın annesi Ayten Avcı ise duruşmaya katılmadı.

ATK raporu

Kimlik tespitinin ardından başlayan duruşmada, Adli Tıp Kurumu (ATK) Başkanlığı Adli Tıp Üçüncü Üst Kurulu’ndan gelen rapor okundu. Raporda, “Mevcut verilerle kişinin hayatta iken yangına maruz kaldığının kabulü gerektiği oy birliği ile ek mütalaa olunur” ifadeleri yer aldı. Raporda, şöyle denildi: “Cesedin otopsisinde, iç muayenede saçlı deri altında perietooksipitai bölgede hematom görüldüğü, bu hematomlu alandan bir kutuya 5 ml kan örneği alındığı, epidural alanda sol frontoparictal bölgede sınırları düzensiz kahverengi, çamur kıvamında ısı hematomu görülerek örneklendiği, Adli Tıp Kurumu Kimya İhtisas Dairesi Toksikoloji Şubesinin 17/11/2021 tarihli, 02/21-119606/18372 sayılı ek raporuna göre, epidural alandan alınan hematom (ısı hematomu) analize uygun olmadığından (çamur kıvamında olduğundan) analiz yapılamadığı, saçlı deri altında hematomlu alandan alınan kanda 614.9 COHb (karboksikemoglobin) tespit edildi. Adli tıbbi bilgiler kapsamında yeniden değerlendirildiğinde, cesedin otopsisi sırasında saçlı deri altı hematomundan alındığı bildirilen kanda saptanan karboksihemoglobin düzeyinin postmortem dönemde yangın ortamındaki dumandan bir miktar etkilenebileceği, ancak bunun ihmal edilebilir düzeyde olacağı, sonucu değiştirecek düzeyde etkilenme olmasının tıbben beklenmediği ve bu nedenle kandaki karboksihemoglobin düzeyini yansıtacağı hususu dikkate alındığında, Üst Kurulumuzun 20/05/2021 tarih, 69 sayılı kararına eklenecek husus bulunmadığı, dolayısı ile mevcut verilerle kişinin hayatta iken yangına maruz kaldığının kabulü gerektiği oy birliği ile ek mütalaa olunur.”

‘Pınar Gültekin diri diri yakılmış’

Raporun okunmasının ardından söz alan Gültekin’in aile avukatı Rezan Epözdemir, “Pınar Gültekin diri diri yakılmış. Yani canavarca hisle öldürme var” dedi. Daha sonra sanık Avcı’nın avukatları, Adli Tıp Kurumu Başkanlığı Adli Tıp Üçüncü Üst Kurulu’nca gönderilen raporu incelemek için ek süre talep etti. Mahkeme heyeti, talebi kabul etti ve duruşmaya saat 17.00’a kadar ara verdi.

Savcı tutuklama istedi

Duruşmaya verilen aranın ardından, Adli Tıp raporunun sonucuna itiraz eden sanık Cemal Metin Avcı’nın avukatları, gerekçe ve sonuç kısmı birbirini tutmadığı için ek rapor ya da üniversiteden uzman raporu alınmasını talep etti. Mahkeme heyeti, dosyaya yenilik katmayacağı gerekçesiyle oy birliğiyle talebin reddine karar verdi. Savcı tarafından hazırlanan iddianame ve Adli Tıp Raporu ile birlikte mütalaa okundu. Mütalaada sanık Cemal Metin Avcı’nın tutukluluk halinin devamına, tutuksuz sanıklar annesi Ayten Avcı, babası Selim Avcı, kardeşi Mertcan Avcı eski eşi Eda Karagün ve iş ortağı Şükrü Gökhan Orhan’a delilleri yok etme ve gizleme suçundan tutuklama talebinde bulunuldu. Tutuksuz sanıklar savcılık mütalaasını kabul etmeyerek savunma için ek süre talep etti.

Sanık mütaalayı ve ATK raporunu kabul etmedi

Mahkemede mütalaaya karşı savunmasını yapan tutuklu sanık Cemal Metin Avcı, “Mütalaayı kabul etmiyorum. Adli Tıp Raporu’nu kabul etmiyorum. Ben kanunları bilmiyordum ama şu an öğreniyorum ki bu raporla birlikte yanlış yargılanacağım. Benim ilk yardım belgem de var, ölüp ölmediğini kontrol ettim. Raporda şüpheler var, ölmeseydi ambulansı arardım. WhatsApp yazışmalarını ve galerisini istedik. Sadece mailler geldi. Gerçekleri mahkeme biliyor, yanlış anlatıyorlar. Sanık sıfatı taşımam kendimi savunamayacağım anlamına gelmez. Ben zaten mağdurum. Söyledikleri her şeyi defalarca çürüttüm. Adil yargılanmak istiyorum” dedi.

Tutuklama talebi reddedildi

Mahkeme heyeti Cemal Metin Avcı’nın tutukluluk halinin devamına karar verirken, Avcı’nın avukatları ve tutuksuz sanıklara savunma için gelecek duruşmaya kadar süre verildi. Mahkeme heyeti, tutuksuz sanıkların tutuklanmasına yönelik talebin reddine karar verirken, sanık Mertcan Avcı hakkında ek savunma talebinde bulundu.

Sanık Cemal Metin Avcı’nın annesi Ayten Avcı’nın bir sonraki duruşmada hazır bulundurulması istenerek, duruşma 14 Şubat’a ertelendi.

HABER MERKEZİ