Pınar Gültekin davasında karar çıkmadı

Pınar Gültekin davasında karar çıkmadı

Muğla’da 1,5 yıl önce 27 yaşındaki üniversite öğrencisi Pınar Gültekin’i katleden Cemal Metin Avcı, onuncu kez hakim karşısına çıktı. Karar çıkması beklenen dava, 11 Nisan Pazartesi günü saat 14.00’a ertelendi.

Muğla’da 2020 yılında 27 yaşındaki üniversite öğrencisi Pınar Gültekin’i katleden Cemal Metin Avcı ile yakınlarının yargılandığı davanın 10’uncu duruşması Muğla 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü.

Duruşma öncesi açıklama

Duruşma öncesi açıklamada bulunan Gültekin ailesinin avukatı Rezzan Epözdemir, suç delillerini gizleme, yok etme değiştirme suçundan sanık Mertcan Avcı hakkında, kasten öldürme suçuna iştirak eyleminden Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı’na soruşturma yapılması için başvuruda bulunduklarını açıkladı. Epözdemir, Avcı’nın kardeşi Mertcan Avcı hakkında, “Biz  Avcı’nın müşterek fail ve eylem üzerinde ortak hakimiyeti olduğu için Muğla Cumhuriyet Başsavcılığına başvuruda bulunduk” dedi.

‘Ağırlaştırılmış müebbetle cezalandırılması gerekir’

Epözdemir, “Katil zanlısının sanık Avcı’nın kasten, tasarlayarak ve canavarca hisle öldürme suçunu gerçekleştirdiği ortadadır. Mütalaada da olaylar böyle anlatılmıştır. Sanırım savunmaları çelişkilidir. Ezberletilmiştir. Kadın cinayetleri yapılan klasik savunmalardandır. Sanık cinayetin öncesini, esnasını ve sonrasını ilmek ilmek işlemiştir. Karşımızda son derece profesyonel bir katil var. Dolayısıyla her şey aşikar. Dolayısıyla sanığın ağırlaştırılmış müebbetle cezalandırılması gerekir. İyi hal indiriminin uygulanmaması gerektiğini düşünüyoruz” diye belirtti.

‘Adalet tecelli etsin’

Diğer sanıklar hakkında da konuşan Epözdemir, “Diğer sanıklar halkında kanun yararına bozma talebimiz kabul edildi. Biz bunu yapmasaydık. Belki bu sanıklar yargılanmayacaktı. Biz sanıklar hakkında en üst seviyeden cezalandırılmasını talep ediyoruz. İyi hal uygulanmaması gerektiğini düşünüyoruz. Biz adaletin tecelli etmesini talep ediyoruz” ifadelerini kullandı.

‘En ağır ceza verilsin’

Baba Sıddık Gültekin de, “Kızımı diri diri bir ailenin hunharca öldürdüğünü görüyorum. Bu tek bir kişinin yapacağı bir şey değil. Bu örgütlü bir suçtur. 2 senedir bu dava sürüyor. Benim kızım diri diri yakılmış. Benim canım gitmiştir. Ağırlaştırılmış müebbet azdır” dedi. Anne Şefika Gültekin ise “Kızım her gün gözümün önünde. Benim kızım her gün ölüyor. Ben adalet istiyorum, en ağır cezayı istiyorum” diye konuştu.

Duruşmaya çok sayıda kadın örgütü destek amaçlı katıldı

Fail Cemal Metin Avcı’nın Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldığı duruşmada, Pınar Gültekin’in annesi Şefika Gültekin, babası Sıddık Gültekin de hazır bulundu. Davaya ayrıca çok sayıda kadın örgütü de destek amaçlı katıldı.

Fail Cemal Metin Avcı için “Canavarca hisle öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis, annesi Ayten Avcı, babası Selim Avcı, kardeşi Mertcan Avcı, eski eşi Eda Karagün ve iş ortağı Şükrü Orhan için de “suç delillerini gizleme, yok etme ve değiştirme” suçundan yargılanıyor.

Kadınlar sloganları ile duruşma salonunda

Fail Cemal Metin Avcı bir kez daha takım elbise ile yerini alırken, geçen duruşmada Adli Tıp Kurumu (ATK) ve bilirkişi raporu ile yaşadığı sırada yakıldığı tespit edilen Pınar Gültekin için ambulansa haber verdiğini iddia etti.

Bu sırada kadın örgütü temsilcileri duruşma salonunda “İstanbul Sözleşmesi yaşatır”, “Erkek adalet değil gerçek adalet” sloganları attı.

Katil zanlısı Cemal Metin Avcı, “Ben zaten her şeyi itiraf ettim. Bu olayı tek başıma yaptığım ortada. Cesedi taşırken üzerimin kan olmasını istemediğim için iple bağlayarak taşıdım. O anda ne yapacağımı bilemedim. Zaten sonra her yeri çamaşır suyuyla yıkadım. Olay günü benzin almaya giderken evde temizlik yapmaya başladım ” dedi.

Baba dışarı çıkarıldı

Cemal Metin Avcı’nın bu sözleri üzerine Gültekin’in babası Sıddık Gültekin, “Yeter, sen katilsin sen canisin. Katilin annesi ağladığında kolonya verilirken biz kaç duruşmadır salondan atılıyoruz” diyerek isyan etti. Sıddık Gültekin duruşma salonundan çıkarıldı.

‘Her celsede itibar suikastı yapılıyor’

Avukat Rezan Epözdemir, “Her celsede itibar suikastı yapılıyor. Acılı maktul yakınları duruşma salonundan çıkarılıyor. Her seferinde bize saldırılıyor. Sanık tarafına bir şey denmiyor. Müvekkillerimizi bir şey olduğunda hemen salonunda çıkarılıyor. Artık bıktık. Sizin adalet dağıtacağınızı düşünmüyoruz. Bize karşı yapılanlar için biz hukuki yollara başvuracağız”  dedi.

Duruşma 11 Nisan’a ertelendi

Bugün karar çıkması beklenen duruşma, ek iddianame talebiyle bir kez daha ertelendi. Fail Cemal Metin Avcı ve diğer sanıklar 11 Nisan Pazartesi günü bir kez daha hakim karşısına çıkacak.

 

HABER MERKEZİ