Polis baskısına uğrayan kadınlar: Mücadelemizden geri adım atmıyoruz

Polis baskısına uğrayan kadınlar: Mücadelemizden geri adım atmıyoruz

İzmir’de Kadınlar Birlikte Güçlü’nün çağrısıyla bir araya gelen kadınlar, polis tarafından kadın ve LGBTİ+’lara dönük gerçekleştirilen baskıları ve ajanlık dayatmasını protesto etti.

İzmir’de Kadınlar Birlikte Güçlü’nün çağrısıyla bir araya gelen kadınlar, son dönemde polis tarafından kadın ve LGBTİ+’lara yönelik baskı ve ajanlık tekliflerine ilişkin basın toplantısı düzenledi.

İnsan Hakları Derneği (İHD) İzmir Şubesi’nde düzenlenen toplantıda konuşan Rozana Urkun, son günlerde polisler tarafından yollarının kesildiğini söyledi.

Polisler tarafından ailelerinin de arandığını ifade eden Urkun, şunları dile getirdi:

Bizi takip ettiklerini ve ‘AKP’li-faşist polis olmadıklarını’ söyleyen kişiler, bizlerle bir yerde oturmak istediklerini ve nasıl baktığımızı anlamak istediklerini söyleyerek, ajanlaştırma girişiminde bulunmuştur.

 

İlerleyen günlerde hem kurumsal hem de kişisel telefon numaralarıyla tacize maruz bırakıldık. Telefon aramalarında terörle mücadele kapsamında bilgilendirme faaliyetleri yapıldığı, bizlerle görüşmek istendiği söylenerek, erkek şiddetine, yoksulluğa, kadın cinayetlerine karşı verdiğimiz mücadele terörize edilmeye çalışılmıştır.

 

18 yaşını geçmiş reşit bireyler olan bizlerin ailelerine, bu kişiler tarafından aranarak katıldığımız eylemlerden, kadın davalarından fotoğraf ve videolar paylaşılmıştır.

‘Barınma hakkı gasp ediliyor’

Bakırçay Üniversitesi’nde, tuvaletlere konulan ped dayanışma kutularını bahane eden polisin rektörle görüşerek mücadelelerini illegalize etmeye çalıştığını aktaran Urkun, “Mücadele arkadaşlarımızdan birini evinde gözaltına alan polis, gözaltı sonrasında kadın arkadaşımızın mahallesindeki komşulara baskı yaparak ‘Bu kişileri burada barındırmayın’ demiş. Yine arkadaşımızın işyeriyle görüşüp tehdit ederek çalışma, barınma haklarını gasp etmiştir” şeklinde konuştu.

‘Geri adım atmayacağız’

Ardından basın metnini okuyan Zehra Akbıyık da saldırı ve baskılara karşı mücadelelerini büyütmeye devam edeceklerini belirterek, şunları ifade etti:

Bizler, çıkış yolu arayan AKP-MHP iktidarının önüne duvarlar ören kadın ve LGBTİ+’lar olduğumuzu biliyoruz ve gücümüzü birbirimizden alıyoruz.

 

Bizlere yönelttiğiniz tüm saldırılara, baskılara karşı dimdik karşınızda durmaya ve mücadelemizi sokak sokak, kampüs kampüs büyütmeye devam edeceğiz.

 

Kadın mücadelemizi terörize etme çabalarınızı buradan bir kez daha teşhir ediyoruz. Ailelerimize ve bizlere karşı gerçekleştirdiğiniz telefon aramaları, gönderdiğiniz Whatsapp mesajları ve tehditler hukuksuzdur. Tüm bunlara karşı sessiz kalmıyoruz, mücadelemizden geri adım atmıyoruz. Yaşasın kadın dayanışmamız, kadınlar birlikte güçlü.

 

HABER MERKEZİ