‘Polis tarafından öldürülen Kaya kelepçeli halde ensesinden vuruldu’

‘Polis tarafından öldürülen Kaya kelepçeli halde ensesinden vuruldu’

Kadıköy’de dur ihtarına uymadığı iddia edilerek polis tarafından vurulan Çetin Kaya’nın kelepçelenmiş halde ensesinden vurulduğu iddia edildi.

İstanbul Kadıköy Göztepe’de 29 Kasım akşamı, Çetin Kaya isimli yurttaş, polis tarafından dur ihtarına uymadığı iddiasıyla vuruldu.

ETHA’dan Nadiye Gürbüz’ün haberine göre polisin dur ihtarının ardından aracı durduran Çetin Kaya, aracın içinden çıktıktan sonra yere yatırılarak ters kelepçe takıldı ve polis tarafından ensesinden vurularak infaz edildi.

Araç içindeki 15 yaşındaki E.Ç. ise kaçtıktan sonra gözaltına alındı.

Sinema sektöründe çalıştığı belirtilen Kaya’nın meslektaşları, Kaya’nın ensesinden vurulduğunu doğruladı.

Polis ise Kaya’nın dur ihtarını uymadığını, araçtan indikten sonra da direndiğini ve yaşanan arbedede vurulduğunu öne sürmüştü.

Olayın yaşandığı Fahrettin Kerim Gökay Caddesi üzerinde çok sayıda mobese kamerası olmasına rağmen, mobeselerin devredışı olduğu iddia edildi.

Görüntüleri izlemek isteyen arkadaşlarına, o bölgedeki mobeselerin devre dışı olduğu söylendi. Polis olayın üzerinin örtülmesine izin vermeyeceklerini söyleyen Kaya’nın arkadaşları, olay anına ilişkin görüntüleri elde etmek için çaba harcadıklarını kaydetti.

Arkadaşları, Twitter üzerinden de bir açıklama yayınladı.

Öte yandan Kaya’nın cenazesi dün Sarıgazi Cemevi’nden sinema sektöründe çalışan arkadaşları, oyuncular ve yönetmenler tarafından defnedilmek üzere memleketi Sivas’a uğurlandı.