Prof. Dr. Alp Erinç Yeldan’a Boğaziçi yasağı

Prof. Dr. Alp Erinç Yeldan’a Boğaziçi yasağı

Prof. Dr. Alp Erinç Yeldan’ın mezunu olduğu Boğaziçi Üniversitesi’ne girişi yasaklandı. Yeldan, durumu ‘Rektörlüğe yakışır’ şeklinde yorumladı. İYİ Parti Genel Başkanı Akşener ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu da yasağa tepki gösterdi.

Kadir Has Üniversitesi İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi’nde Dekanlık görevi yürüten Prof. Dr. Alp Erinç Yeldan’ın mezunu olduğu Boğaziçi Üniversitesi’ne girişine izin verilmedi. Yeldan yasağın Boğaziçi Üniversitesi Genel Sekreterlik emriyle geldiğini belirtti ve yasağı sosyal medya hesabı üzerinden açıkladı. Yeldan, “Bu keyfi ve hukuk dışı uygulamanın tam da Boğaziçi Üniversitesinin Rektörlüğü’ne yakışır olduğunu söyleyebilirim. Ülkem adına utanıyorum” dedi ve şunları belirtti:

“1982 yılında gururla mezun olduğum Boğaziçi Üniversitesi’ne 3 Aralık itibariyle girişimin Genel Sekreterlik emriyle yasaklanmış olduğunu öğrendim. Kampüse girmem güvenlik görevlileri tarafından engellenmekte. Bu keyfi ve hukuk dışı uygulamanın tam da Boğaziçi Üniversitesinin Rektörlüğüne yakışır olduğunu söyleyebilirim. Ülkem adına utanıyorum.”

‘Utanç verici’

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener twitter hesabında şunları paylaştı:

“Erinç Hoca, ülkemizin yetiştirdiği çok değerli bir bilim insanımızdır… Böyle bir değerimizin emeğiyle mezun olduğu okula alınmaması, utanç verici. Akademinin üzerine vesayetin gölgesini düşüren bu zihniyetten, ilk sandıkta kurtulacağız.”

 

‘Hukuk dışı uygulamayı kınıyorum’

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu da Yeldan’ın tweetini alıntıladı, Davutoğlu, ” Üniversiteler her şeyden önce özgürlük alanlarıdır. Bir akademisyenin mezunu olduğu üniversitenin kapısından içeri sokulmaması çok vahim! Sn. @ErincYeldan’la aynı dönemde Boğaziçi’nde okumuş bir okuldaşı olarak bu hukuk dışı uygulamayı şiddetle kınıyorum!” ifadelerini paylaştı.

 

HABER MERKEZİ