Putin ve Biden’dan görüşmeye yeşil ışık

Putin ve Biden’dan görüşmeye yeşil ışık

Rusya Devlet Başkanı Putin ile ABD Başkanı Biden’ın, Ukrayna krizine dair görüşebileceği belirtildi.

Rusya ve Ukrayna gerilimi tırmanırken, konuya dair yeni bir adım geldi.

ABD Başkanı Joe Biden ve Rusya lideri Vladimir Putin’in Ukrayna konusunda bir zirvede buluşma konusunda anlaştığı bildirildi.

Açıklama Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un ofisi tarafından yapıldı. Macron’un iki lidere de “güvenlik ve Avrupa’nın stratejik istikrarı” konulu bir zirve önerdiği ve iki liderin bu zirvenin düzenlenmesine onay verdiği belirtildi.

Beyaz Saray yaptığı açıklamada Biden’ın görüşmeyi “prensipte” ve Rusya bu arada Ukrayna’yı “işgal etmezse” kabul ettiğini ifade etti.

Beyaz Saray Basın Sözcüsü Jen Psaki “Her zaman diplomasiye hazırız. Ancak Rusya savaşa karar verirse hızlı ve ağır sonuçları empoze etmeye de hazırız.” Zirveye çatışmanın tüm taraflarının davet edilmesi bekleniyor” dedi.

Kremlin’den yapılan açıklamada ise Putin ve ABD Başkanı Biden’ın bir telefon görüşmesi veya buluşmayı her zaman yapabileceği ancak bir zirve konusunda henüz kesinleşmiş bir plan olmadığı belirtildi.

Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov Ukrayna konusunda gerilimin arttığını belirtti ancak diplomatik temasların da sürdüğünü kaydetti. Peskov Putin’in Rus Güvenlik Konseyi özel oturumunda konuşacağını söyledi.

 

HABER MERKEZİ