Roboski’li aileler: Yıllar geçse de adalet arayışımız sürecek

Roboski’li aileler: Yıllar geçse de adalet arayışımız sürecek

Roboski katliamında yaşamını yitirenlerin aileleri adalet arayışını sürdürüyor. Faillerin değil, katliamın hesabını soranların yargılandığını belirten aileler, adalet mücadelesinden sonuç alabilmenin tek yolunun AKP’nin iktidardan gitmesi olduğunu söyledi.

Şırnak’ın Uludere İlçesi’nin Roboski (Ortasu) köyünde sınır ticareti yapan köylülerin 28 Aralık 2011 tarihinde TSK’ye ait savaş uçakları ile bombalanmasının üzerinden 10 yıl geçti. 19’u çocuk 34 kişinin yaşamını yitirdiği katliamda aileler adalet arayışını sürdürüyor.

Bombardımanda çocuklarını kaybeden aileler Mezopotamya Ajansı’ndan Arjin Dilek Öncel ve Zeynep Durgut’a konuştu.

Adalet arayışımız sürecek

Süleyman Encü, Roboski katliamında 17 yaşındaki oğlu Cemal Encü’yü kaybetti. Katliamın tek sorumlu olarak AKP iktidarına işaret eden Encü, o günden bu yana faillerin bulunması için mücadele ettiğini dile getirdi.

Katliamın ardından faillerin değil, katliamın hesabını soranların yargılandığını belirten Encü, katliamı protesto ettiği için öğretmen olan oğlu Vahit’in tutuklandığını, serbest bırakıldıktan sonra da ihraç edildiğini söyledi.

Yapılan yargılamaları, “Elimizi kolumuzu bağlamak istediler” şeklinde açıklayan Encü, faillerin hesap vereceği güne kadar mücadele edeceklerini söyledi. Bu mücadeleden sonuç alabilmenin tek yolunun AKP iktidarının bir an önce gitmesi olduğunu kaydeden Encü, yıllar geçse de adalet arayışlarını sürdüreceklerini kaydetti.

‘Yıllar geçtikçe acımız büyüyor’

Ahmet Encü ise katliamda 22 yaşındaki Selam Encü’yü kaybetti. “Tek isteğimiz faillerin yargılanması” diyen Encü, “Mücadele ediyoruz ama failler yargılanmıyor. 10 yıl içinde hayatımızda hiçbir değişiklik olmadı. Aslında yıllar geçtikçe acımız daha da büyüyor. Çünkü her yıl yeni katliamlar oluyor. İnsanlar tutuklanıyor. İktidarda AKP olduğu sürece adaletin geleceğine inanmıyorum” şeklinde konuştu.

Hikmet Encü de katliamda oğlu Nevzat Encü’yü kaybetti. Encü, “Bize yaşatılan çok acıydı. Ne Roboskî ne diğer katliamların failleri bulunmadı. Tüm katliamların kimler tarafından yapıldığını bütün dünya biliyor” dedi.

 

HABER MERKEZİ