Sancar Bursa’da konuştu: Zindandaki arkadaşlarımızla özgür günlerde buluşmamız yakındır

Sancar Bursa’da konuştu: Zindandaki arkadaşlarımızla özgür günlerde buluşmamız yakındır

Bursa’da “HDP’liyiz, her yerdeyiz” kampanyası kapsamında düzenlenen halk şöleninde konuşan HDP Eş Başkanı Mithar Sancar, ” Zindanlardaki arkadaşlarımızla sürgündeki yoldaşlarımızla özgürlüklerde buluşacağımız günler yakındır” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP), “HDP’liyiz, her yerdeyiz” kampanyası kapsamında Bursa’nın Yıldırım ilçesine bağlı Arabayatağı Mahallesi’nde bulunan Pazar alanında halk şöleni düzenledi.

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar’ın da katıldığı program büyük bir coşkuyla kutlandı.

Binlerce kişinin katıldığı şölenin yapıldığı alan, “Em jin in, ciwan in, karker in (Kadınız, genciz, işçiyiz)”, “Serkeftin ya me ye (Başarı bizim)”, “Zafere yürüyoruz” ve “Dayanışmayı büyütüyoruz” pankartları ile parti bayraklarıyla süslendi.

Şölen, sanatçı Deniz Esmer’in sahne almasıyla başladı.

‘Özgürlük yakındır’

Ardından konuşmasına Kürtçe başlayan ve halkı selamlayan Mithat Sancar, her yerde örgütlenmeyi büyüttüklerini ifade ederek, şunları söyledi:

”Sokak sokak, mahalle mahalle, pazar pazar, meydan meydan buluşuyoruz. Halklarımızla buluşuyoruz, Meydanlardayız, tarlalardayız, fabrikalardayız. Mücadelemiz her yerde sürüyor. Zindanlarda sürüyor, sürgünlerde büyüyor. Dün Avrupa’nın dört bin yanında sürgünde yaşayan haklarımız “HDP’liyiz, HDP’yi savunuyoruz” diye meydanları doldurdular, yürüdüler. Bütün dünyada HDP’nin dimdik ayakta olduğunu bir kez daha haykırdılar. Onlara da teşekkürler, selamlar. Biliyoruz ki bu mücadele barış mücadelesidir. Bu mücadele demokrasi mücadelesidir, bu yol özgürlüğe giden yoldur. Zindanlardaki arkadaşlarımızla sürgündeki yoldaşlarımızla özgürlüklerde buluşacağımız günler yakındır. Sizin inancınız ve duruşunuzla bunu en kısa zamanda gerçekleştireceğiz, bundan kimsenin şüphesi olmasın.”

‘Kobanî Kumpas Davası’nı boşa çıkaracağız’

Yarınki Kobane davasına da değinen Sancar, ”Çözümün gücü ve siyasetin kurucu anahtarı HDP’dir” diyerek sözlerini şöyle sürdürdü:

”Eski eş genel başkanımız, sevgili kardeşlerimiz, sevgili yoldaşlarımız Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ, Sebahat Tuncel, Gültan Kışanak ve adını sayamadığımız yoldaşlarımız yarın yine mahkeme salonlarında bu düzeni yargılayacaklar. Bu kumpası boşa çıkaracaklar. Bundan şüpheniz olmasın. Biz HDP’yiz, gücümüzü halktan ve haklılıktan alıyoruz. Halkımızla ve haklılıkla yürüyoruz. O nedenle diyoruz ki; her türlü kumpası boşa çıkaracak gücümüz var. Bütün savaş politikalarını durduracak gücümüz var. Her türlü karanlık senaryoyu bozacak irademiz var. Ne yargılamalar, ne saldırılar ne gözaltılar, ne kara propaganda, ne kirli savaş politikaları bizi durdurabilir. Hayır! Buradayız büyüyerek yolumuza devam ediyoruz. HDP’liyiz her yerdeyiz ve HDP’yiz bu ülkenin bütün sorunlarını çözmeye talibiz.”

‘Barış tabandan kurulabilir’

Ülkeye demokrasiyi ancak HDP’lilerin getirebileceğini dile getiren Sancar, barışın tabandan kurulabileceğini söyledi.

Seçim tartışmalarına da değinen Sancar, partisinin ilkeler üzerinden bir yol belirleyeceğini açıklayarak, devamında şunları söyledi:

”Sizin iradenizi de biz başımızın üzerinde taşıyacağız. Seçim seçim diye meydanlarda, kulislerde perde arkalarında senaryolar kuranlara da cevabımız şudur: HDP demokrasi, barış, adalet ve özgürlük için ilkeler üzerinden bir yol belirleyecektir. İlkeler, çözüm yöntemleri esas olan budur. Önce bunlar konuşulmalıdır. Şahıslar üzerinden yürüyen her tartışma şahıslar üzerine kurulan bu rejimi biraz daha sağlamlaştırır. Hayır şahıslar değil önce halkların iradesi, iradeyi temsil eden ilkeler değerler ve yöntemler konuşsun. Biz halkın iradesini bu ilkeler, değerler ve yöntemlerle her türlü seçimde en üstte tutacağıma söz veriyoruz.”

HABER MERKEZİ