Sancar Mersin mitinginde seçim çağrısını yineledi

Sancar Mersin mitinginde seçim çağrısını yineledi

Mersin’de partisinin düzenlediği mitingde konuşan HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, AKP’ye yönelik seçim çağrısını yineledi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Mersin’de “Demokrasiye çağrı” mitingi düzenledi. Eski Tevfik Sırrı Gür Stadyumu’nun yanında düzenlenen miting alanı HDP bayrak ve flamalarıyla süslendi. Kadınların yöresel kıyafetleriyle katıldığı mitinge çok sayıda kişi katıldı.

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar ve beraberindeki heyet, Adana otoban çıkışında araç konvoyuyla karşılanarak miting alanına geçti.

Mitinge katılanları Türkçe, Kürtçe ve Arapça selamlayan Sancar, gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Miting alanındaki coşkuya dikkati çeken Sancar, “Bu coşkuyu bu heyecanı görünce Saray’dakilerin tir tir titrediğini biliyoruz. Zulme zorbalığa sömürüye, yoksulluğa, açlığa rağmen heyecanınızdan umudumuzdan hiçbir şey kaybetmediğimizi görenler kimin nereye yürüdüğünü biliyorlar. Halklar, HDP’yle birlikte bu iktidarı göndermeye ve bu bozuk düzenin, bu sömürü, yalan, talan düzeni değiştirmeye geliyor. Bizler geliyoruz bizler” diye konuştu.

İstifa çağrısı

İktidarı istifaya çağıran ve derhal seçim talebini yineleyen Sancar, “Bu iktidar istifa etmelidir. Hemen şimdi istifa etmelidir. Erken seçim ya da derhal seçim kararı almalıdır. Eğer kendine güveniyorsa ekonominin kitabını yazdığı iddiasında samimiyse politikalarına inanıyorsa getirsin sandığı koysun buraya bakalım halktan ne cevap olacak” dedi.

Sancar, sözlerine şöyle devam etti:

Çünkü HDP halkların ortak evidir, halkların birleşik iradesidir, ortak geleceğin güvencesidir. Biz değiştireceğiz bu bozuk düzeni. Bu otoriter, sömürücü, bu zulüm süren düzenini ancak biz değiştirebiliriz arkadaşlar. Buna inanın, mücadeleniz de kararlıyız. Mücadelemizde inatçıyız, ısrarcıyız. Büyük bir irade ve sabrımız var. Bu sabır onların yüreğine korku salıyor. Sabır inattır, mücadele karanlıktır. Sizlerin coşkusu umudun ta kendisidir.

HABER MERKEZİ