Sancar’dan muhalefete çağrı: Gelin seçim önergesini hazırlayıp meclise sunalım

Sancar’dan muhalefete çağrı: Gelin seçim önergesini hazırlayıp meclise sunalım

HDP MYK ekonomideki gelişmeler üzerine olağanüstü toplandı. Eş Genel Başkan Mithat Sancar, iktidarın derhal istifa etmesi ve seçim kararı alması gerektiğini belirterek, “Parlamentoda olan muhalefet partilerine çağrımız, gelin derhal seçim önergesini ortak hazırlayıp Meclis’e sunalım” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP), Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Eş Genel Başkanlar Pervin Buldan ve Mithat Sancar başkanlığında olağanüstü toplandı.

Toplantı arasında basına bilgilendirmede bulunan Mithat Sancar, MYK’yi acil olarak toplantıya çağırdıklarını ifade  ederek, “Gündemimiz belli. Dünden beri canlı bir şekilde hepimizin izlediği bir çöküşü değerlendirdik. Ülke de ekonomi de çöküyor. Sadece ekonomi değil toplumsal ve siyasal sistem de çöküyor” dedi.

‘Çöken rejim ve politikalarıdır’

Çok boyutlu krizle karşı karşıya olunduğunu vurgulayan Sancar, “Bunu uzun zamandır anlatıyoruz. Bu çoklu krizin esas kaynağının iktidar politikaları ve mevcut sistem olduğunu her vesileyle söylüyoruz. Döviz kurlarındaki oynama bunun zirvesini oluşturmaktadır. Sadece bir günde gerçekleşen artışların bile Türkiye halkına, toplumuna nasıl ağır bir bedel olarak geri döndüğünü rakamlarla anlatmayacağız. Bizler HDP olarak halkın karşı karşıya bırakıldığı bu yıkama karşı neler yapabileceğimizi tartışmak üzere MYK toplantımızı gerçekleştirdik. Buradan çeşitli kararlarla çıkıyoruz. Toplantının ilk bölümünde çıkanları paylaşacağız” şeklinde konuştu.

‘Seçim önergesini meclise sunalım’ 

Erken seçim çağrısı yapan ve muhalefeti seçim önergesi hazırlayıp meclise sunmaya davet eden Sancar, şunları dile getirdi:

Bugün yaşananların hiç biri sürpriz değil. İktidarı 3 temel unsura yaslanıyor savaş, yandaş ve rant. Toplumsal bir krizle karşı karşıya olduğumuz gerçeğini buradan hatırlatmak istiyoruz. Burada yapılması gereken ilk iş bu iktidarın derhal istifa etmesi ve bununla birlikte derhal seçim kararı almasıdır. Eğer iktidar, Cumhurbaşkanı istifa etmez ve derhal seçim kararı almazsa görev muhalefet partilerine düşüyor. Bizim parlamentoda olan muhalefet partilerine çağrımız, gelin derhal seçim önergesini ortak hazırlayıp Meclis’e sunalım. Eğer Cumhurbaşkanı seçim kararı almıyor ve istifa etmiyorsa o zaman Meclis devreye girmelidir. Bütün muhalefet partileri seçim önergesini ortak hazırlamalı ve Meclise sunmalıdır.

 

HABER MERKEZİ