Savcı Sayan’ın ihale ağı ortaya çıktı: Sadece isimler değişmiş

Savcı Sayan’ın ihale ağı ortaya çıktı: Sadece isimler değişmiş

Ağrı Belediyesi Başkanı Savcı Sayan’ın, ihaleleri isimler farklı olsa da hep aynı firmalara verdiği ortaya çıktı. Ayrıca kentte olmayan parklar için masa tenisi ihalesi yapıldığı öğrenildi.

Ağrı Belediyesi Başkanı Savcı Sayan, gündemdeki yerini korumaya devam ediyor. En son inşaat işçisi Vesim Atılmış ve arkadaşını darp etmekle gündeme gelen Savcı Sayan, bu defa usulsüz ihale vermekle gündemde.

55 ihaleyi hep aynı firmalara veren Sayan, ihalelerin yüzde 24’üne denk gelen 36 milyon 968 bin 640 TL’lik ihaleleri Albayrak Apt. No 8/5 adresine teslim etti.

Mezopotamya Ajansı’ndan (MA) Sedat Yılmaz, Savcı Sayan’ın kamu kaynaklarını nasıl pay ettiğini haritalandırdı. Sayan, seçildiği 31 Mart 2019 tarihinden 30 Kasım 2021’e kadar açık ihale usulüyle yaptığı 55 ihalenin yüzde 71’ini Ağrı dışında bulunan firmalara verdi.

İhalelelerin yüzde 24’ü (36 Milyon 968 Bin 640 TL) İstanbul’un Avcılar ilçesi Cihangir Mah. Atakan Sk. Albayrak Apt. No 8/5 adresine teslim edildi.

Tek adreste toplanıyorlar

Kamu İhale Kurumu (Ekap) üzerinden ulaşılan 55 ihalenin yüzde 71’i İstanbul, Ankara, Diyarbakır, Erzurum, Hatay, Samsun, Adana, Bursa, Kocaeli, Antalya ve Van’a kayıtlı ve birbiriyle irtibatlı firmalara verildi.

Samsun’a verilen bir ihalenin bağlantısını Diyarbakır’da, Erzurum’a verilen bir ihalenin bağlantısını Ankara’da, Adana’ya verilen ihalenin bağlantısını ise İstanbul’da bulmak mümkün.

Bazıları Sayan’ın seçildiği 2019 yılında ve sonrasında kurulan şirketlerin çoğu, tek adreste toplanıyor. Sıklıkla açılıp kapanan ve hisse devri yaparak isim değişikliğine giden şirketlerin hareketliliği olağandışı bir görüntü veriyor.

İhaleler aynı apartmana

Avcılar İlçesi Atakan Sk. Albayrak Apt. No 8/5 adresinde 7 firma, 13 ihalede, 36 milyon 968 bin 640 TL’yi pay etti. Aynı apartmanın aynı kapı numarasını kullanan şirketlerin zaman zaman hissedarları ve ortaklıkları değişiyor, tür ve isim değişiyor ancak ağ içerisindeki soyadlar hiç değişmiyor.

Olmayan parklara masa tenisi

Kent merkezinde muhtelif parklarda kullanılmak üzere 50 adet dış mekan masa tenisi ihalesi yapıldı. 6 Ağustos 2020’de 475 bin TL bedelle yapılan ihale İstanbul kayıtlı Celal Gurbetçi’ye verildi.

Ancak yılın 8 ayını kar altında geçiren kentte ne 50 park var ne de var olan parklarda masa tenisi. İhaleyi alan firma hakkında ise hiçbir bilgi edinilmedi.

HABER MERKEZİ