Seçmeli Kürtçe ders için broşür ve kitap dağıtıldı

Seçmeli Kürtçe ders için broşür ve kitap dağıtıldı

Türkiye’deki okullarda okutulacak seçmeli dersleri tercih süresi 7 Şubat’a uzatılırken, Kürtçe seçmeli dersin tercih edilmesi için başlatılan kampanyalar sürüyor. Kürt Dil Hareketi, İstanbul Bakırköy’de kitap ve broşür dağıttı.

Milli Eğitim Bakanlığı’na (MEB) bağlı ortaokullarda, 2022-2023 eğitim ve öğretim yılında seçmeli derslerin tercih süreci 7 Şubat tarihine kadar devam edecek. Öğrencilerin seçmeli dersler arasında yer alan yaşayan diller ve lehçeler (5, 6, 7 ve 8. sınıflar) dersi kapsamında, Kürtçenin Kurmancî ve Kirmançkî/Zazakî lehçelerini tercih etmesi için siyasi partilerin içinde olduğu birçok kesim tarafından çağrılar yapılıyor.

Sanatçılar, yazarlar, akademisyenler, aydınlar ve siyasetçilerin de çağrı yaptığı ve önceki yıllara göre büyük bir kampanya yürütülen seçmeli dersleri seçecek öğrenci sayısının 100 binleri bulacağı tahmin ediliyor.

Kürtçe’nin seçmeli ders için kampanya yürüten kurumların başında Kürt Dil Hareketi geliyor. Kürt Dil Hareketi’nin başlattığı kampanya sürüyor. İstanbul Kürt Dil Hareketi aktivistleri, Bakırköy’de 600 adet broşür ve 50 adet Kürtçe kitap dağıttı. Aktivistler, Kürtçe’nin seçmeli ders olarak seçilmesi için çağrı yaptı.

(Haber: Nasır Kaya)