Şenyaşar ailesi Adalet Nöbeti eylemini İstinaf Mahkemesi önüne taşıdı

Şenyaşar ailesi Adalet Nöbeti eylemini İstinaf Mahkemesi önüne taşıdı

Yaklaşık bir yıldır Urfa Adliyesi önünde kesintisiz Adalet Nöbeti sürdüren Şenyaşar ailesi bugün eylemi Antep İstinaf Mahkemesi önüne taşıdı.

Urfa’nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınlarının saldırısı sonucu eşi ve iki oğlunu yitiren Emine Şenyaşar ile saldırılardan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar’ın Urfa Adliyesi önünde 9 Mart 2021 tarihinde başlattığı Adalet Nöbeti, 357’nci gününde devam ediyor.

Yaklaşık bir yıldır Urfa Adliyesi önünde Adalet Nöbetini sürdüren aile, yaşanan olaylarda yaralandıktan sonra gözaltına alınıp tutuklanan aile fertlerinden Fadıl Şenyaşar’ın dosyasına dikkat çekmek için nöbeti Antep Bölge Adliye Mahkemesi önüne taşıdı.

Fadıl Şenyaşar’a ilişkin Malatya’da süren davanın 2 Nisan 2021 tarihli duruşmasında 37 yıl 9 ay hapis cezası verilmişti.

Sabah erken saatlerde mahkeme binası önüne gelen aile, burada açıklama yaptı. Ferit Şenyaşar, “Kardeşimiz (Fadıl Şenyaşar) 4 yıldır tek kişilik bir hücrede tutuklu bulunuyor. Karar şu an istinaf mahkemesinde. Bugün annem ile birlikte nöbetimizi burada sürdüreceğiz. Karara bakan heyet ile görüşme talep edeceğiz. Bu yaşanan hukuksuzluğu anlatacağız. Adalet sağlanana kadar mücadeleye devam edeceğiz” dedi.

HABER MERKEZİ