Sevginur Aktaş’ı ağır yaralayan Müslüm Aktaş’a 31 yıl hapis

Sevginur Aktaş’ı ağır yaralayan Müslüm Aktaş’a 31 yıl hapis

Ankara’da intihara teşebbüs ettiğini ileri sürdüğü evli olduğu Sevginur Aktaş’ı silahla vurarak yaraladığı ortaya çıkan Müslüm Aktaş’a 31 yıl hapis cezası verildi.

Ankara’nın Keçiören ilçesinde yaşayan Sevginur Aktaş, geçen yıl 13 Eylül’de evinde tabancayla başından vurularak yaralanmış halde bulunmuştu.

Sevginur hastaneye kaldırılırken, eşinin intihar ettiğini iddia eden Müslüm Aktaş tutuklanmıştı.

Yoğun bakımdan 2 ay sonra çıkan Sevginur, polise verdiği ifadesinde intihar etmediğini, Müslüm Aktaş’ın kendisini vurduğunu söylemişti.

Beyninin hasar görmesi nedeniyle yürüyemeyen ve görme sorunu yaşayan Sevginur, tedavisi tamamlandıktan sonra tekerlekli sandalye ile taburcu olmuştu.

‘Eşe karşı öldürmeye teşebbüs’, ‘kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’, ‘eşe karşı nitelikli cinsel saldırı’, ‘eşe karşı kasten yaralama’ suçlarından 75 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan Müslüm Aktaş’ın karar duruşması yapıldı.

Ankara 35’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde savcı, önceki celse verdiği mütalaasını tekrarlayarak Aktaş’ın, ‘eşe karşı kasten öldürmeye teşebbüs’ ve ‘nitelikli cinsel saldırı’ suçlarından 34 yıl hapisle cezalandırılmasını talep etti.

Taraf avukatlarının beyanlarının ardından savunma yapan Aktaş, “Ben eşimi vurmadım. Ona karşı herhangi bir saldırım olmadı. Ben Sevgi’yi çok sevdim. Suçsuzum. Vatanını, milletini seven; şerefli bir Türk polisiyim. Beraatimi ve tahliyemi talep ediyorum” dedi.

Mahkeme heyeti, Müslüm Aktaş’a ‘eşe karşı kasten öldürmeye teşebbüs’ ve ‘nitelikli cinsel saldırı’ suçlarından 31 yıl hapis cezası verdi.

Cezada indirim uygulamayan mahkeme, ‘yaralama’ ve ‘kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ suçlarından ise sanığa beraat verdi.

 

HABER MERKEZİ