Sokak röportajı yapan 3 kişiye ev hapsi

Sokak röportajı yapan 3 kişiye ev hapsi

Antalya’da sokak röportajları yaptıkları gerekçesiyle gözaltına alınan 3 kişi “ev hapis cezası” verilerek serbest bırakıldı. Mehmet Koyuncu, gözaltına alınma sebebinin AKP MKYK Üyesi Mücahit Birinci’yle ilgili paylaşımları olduğunu söyledi.

Antalya’da sokak röportajı yapan sanal medya paylaşım sitesi Youtube kanalları “İlave TV” , “Kendine Muhabir” ve “Sade Vatandaş” hesaplarının sahipleri hakkında Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı’nca gözaltı kararı verilmişti. Bu sabah saatlerinde, savcılığa ifade vermek üzere Antalya Adliyesi’ne sevk edilen Arif Kocabıyık, editör Turan Kural ve Hasan Köksoy, ifade işlemlerinin ardından “ev hapsi” talebiyle Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi. Hakimlikte işlemleri tamamlanan 3 kişi “ev hapsi cezasıyla” serbest bırakıldı.

Ev hapsi ve yurtdışı yasağı

Youtuberların avukatı Ömer Furkan Dağ, sanal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada “Arif Kocabıyık, Hasan Köksoy ve Turan Kural hakkında ev hapsi ve yurt dışı çıkış yasağı verildi” açıklamasında bulundu.

‘Gözaltına alınmamın sebebi  Mücahit Birinci paylaşımı’

ANKA’nın haberine göre, gözaltına alınan Youtuberlar’dan “Sade Vatandaş” isimli kanalın sahibi Mehmet Koyuncu, gözaltına alınma sebebinin AKP MKYK Üyesi Mücahit Birinci’yle ilgili paylaşımları olduğunu söyledi.

Koyuncu, süreç ile ilgili şunları anlattı:

“Mücahit Bey’in, ‘Bunlar örgütlü, Antalya’da ofiste buluşuyorlar gibi’ söylemleri var. Bir örgüt bağı kurmak istiyor kendisi. Bizler sokakta tanışmış gazetecileriz. Bizim dışımızda isimler var, Cemal Enginyurt da isimlerden birisi. Onlar için süreç başlamış değil, ilk önce bizim üzerimizden süreç başladı. Ortadaki karar, hukuki anlamda mantığı olan bir karar değil. Çünkü kişinin gizliliği ile ilgili yapılmış bir soruşturmanın şafak operasyonu ile yapılmış olması görülmüş bir şey değil.”

Ev hapsi kararının sokak röportajlarını etkilediğini belirten Koyuncu, “Ev hapsi sokak röportajlarımızı etkiliyor, ancak biz zaten işimizi sosyal medyadan yapıyoruz. Bizi eve de kapatsan, bizi suçladığın konuda bir problemin varsa bunu evden de yapabiliriz. Burada yaptığımız iş cezalandırılıyor” dedi.

HABER MERKEZİ