Soylu’dan İmamoğlu’na tehdit, CHP’den yanıt

Soylu’dan İmamoğlu’na tehdit, CHP’den yanıt

HABER MERKEZİ – Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İBB Başkanı İmamoğlu’nu Diyarbakır ziyareti üzerinden “Bizim de yapacaklarımız var” sözleriyle hedef almasının ardından İçişleri Bakanı Soylu da İmamoğu’nu “İşini yap, başımızın üzerinde yerin var; ama işini yapmanın dışında başka işlerle meşgul olursan pejmürde ederiz. Bu kadar açık ve net” diyerek tehdit etti. CHP milletvekilleri Soylu’ya tepki gösterdi.

Bursa Valiliği tarafından düzenlenen bir toplantıda konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu Diyarbakır ziyareti üzerinden hedef aldı.
“Herkes işini yapsın” diyen Soylu “ama işini yapmanın dışında başka işlerle meşgul olursan pejmürde ederiz” diyerek tehdit etti.

“Ay yıldızlı bayrağı Diyarbakır Belediyesi ve diğer belediyelerden çıkartılırken, içiniz rahattı değil mi? Şimdi gönlünüz bir terör örgütü müzahirlerine Atatürk tablosunu verirken rahat etsin. Atatürk’ün her türlü istismar edildiği ortamı gördük bu ülkede ama terör örgütü üzerinden istismar edildiğine şimdiye dek rastlamadık. Yazıklar olsun.
“Bu tip şaklabanlıklar, Türkiye’nin kendi istikametini başka bir noktaya mağdurdur. Herkes kendi işini yapsın ve ballandıra ballandıra anlatıyor; sarılmışlar, kucaklaşmışlar, halay çekmişler. Allah neşenizi artırsın, gözümüz yok.
“Buradan söylüyorum; işini yap, başımızın üzerinde yerin var; ama işini yapmanın dışında başka işlerle meşgul olursan pejmürde ederiz. Bu kadar açık ve net. Bu ülke adına, bu millet adına, sağına soluna bakmayız.
“Yıllardır terörden acı çeken insanlar dururken terörist cenazelerinde mezarları başında yas tutan adamlara böylesine bir destek milletimizin de bizim de gönlümüzü acıtır, kimse kusura bakmasın.”

CHP’li vekillerden Soylu’ya yanıt

Soylu’nun sözlerine CHP’li milletvekilleri tepki gösterdi.
Twitter hesabından açıklama yapan CHP’nin Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, “’Atanmış’ bir Bakanın, ‘seçilmiş’ bir Büyükşehir Belediye Başkanı’nı alenen tehdit etmesi hadsizliktir! Sizi milli iradeye ve halkın kararına saygıya davet ediyorum. Haddinizi bilin” dedi.


CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel de Twitter’dan paylaştığı mesajında “Soylu halkın değil siyasi sahibinin seçtiği onun yerine tehdit ve hakaret eden bir kukladır. Atanmış Soylu seçilmiş İmamoğlu’nu tehdit ediyor. Ateş olsan cürmün kadar yer yakarsın. Dünyanın en büyük metropolüne iki kez seçilen başkanı tehdit eden Soylu haddini bil otur yerine!”

Erdoğan da hedef almıştı

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 31 Ağustos’ta Diyarbakır’da yerlerine kayyum atanan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Selçuk Mızraklı ve Mardin Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Ahmet Türk ile görüşmüştü.
AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da İmamoğlu’nu, hem belediye ve iştirak şirketlerinden işten çıkarılanlar hem de Diyarbakır ziyareti üzerinden hedef almıştı.
“Belediyelerde kimseyi işten çıkarmayacaklarını söylediler, çıkarıyorlar. Bizim de yapacaklarımız var” diyen Erdoğan, İmamoğlu’nun Diyarbakır ziyaretiyle ilgili ise şunları söylemişti:

“İstanbul Belediye Başkanı, Diyarbakır’da teröre bulaşmış olanlarla dirsek temasında.
“Terör örgütüne tavır koyamayanlardan, 15 Temmuz darbe girişiminin faillerini lanetleyemeyenden, her zeminde ve her zaman ülkesinin yanında yer alamayandan belediye başkanı olmaz, siyasetçi hiç olmaz.”

İBB Başkanı İmamoğlu da, kendisini hedef alan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a “Orada seçilmiş bir belediye başkanı vardı. Kim o? Türkiye Cumhuriyeti yasalarına uygun seçime girmiş ve seçimi kazanmış bir vatandaş. Peki, kim terörist?” sözleriyle yanıt vermişti.


İmamoğlu Diyarbakır’da: ‘Kayyum atamaları gaflet ve delalettir’

Erdoğan, hem işten çıkarmalar hem de Diyarbakır ziyareti üzerinden İmamoğlu’nu hedef aldı

İmamoğlu’ndan Erdoğan’a ‘Diyarbakır’ yanıtı: Seçilmiş belediye başkanıyla görüştüm