Suriyeli kiracısına saldıran ev sahibi serbest bırakıldı

Suriyeli kiracısına saldıran ev sahibi serbest bırakıldı

Bayrampaşa’da evinden çıkarmak istediği Suriyeli kiracısının kapısını kırarak eşyalara zarar veren saldırgan ev sahibi Naim A. ile oğlu İhsan A., serbest bırakıldı.

İstanbul Bayrampaşa’da ev sahibi Naim A. ile oğlu İhsan A., fahiş kira artışını kabul etmeyen Suriyeli aileye saldırdı. 12 Ocak saat 23.00 sıralarında, Bayrampaşa Yıldırım Mahallesi Burç Sokak’ta bulunan üç katlı binada meydana gelen olayda, iki yıldır kiracıları olduğu Suriyeli aileyi evinden çıkarmak isteyen 92 yaşındaki ev sahibi Naim A., bin 200 lira olan kirayı 3 bin liraya çıkardı.

Kiracılarının kendilerine ev bulamaması ve kira zammını da kabul etmemeleri üzerine ev sahibi, kesici aletle ailenin kapısına dayandı. Aile uyuduğu sırada dairenin dış kapısını kıran Naim A., içeriye girerek etrafa zarar vermeye ve evin tüm kapılarını kırmaya başladı.

Ailenin yardım istemesinin ardından sesleri duyan komşuların gelmesi üzerine ev sahibi Naim A., daireyi terk etti. Aile durumu polis ekiplerine bildirirken, Naim A. olayın ardından kiracılarının suyunu ve doğalgazını kesti.

Olay yerine gelerek incelemede bulunan polis ekipleri, ev sahibi Naim A. ile oğlu İhsan A.’yı gözaltına aldı.

Serbest bırakıldılar

Gözaltına alınan baba ve oğul, polis merkezindeki işlemlerinin ardından “konut dokunulmazlığının ihlali” ve “mala zarar verme” suçundan İstanbul Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi. Naim A. ile oğlu İhsan A., adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Kiracı oldukları evde annesi, eniştesi ve dört kız kardeşi ile yaşayan Esma Ş., “Savaş nedeniyle ailemle birlikte Suriye’den geldik. Babam 3 yıl önce vefat etti. Ben ve dört kardeşim okuyoruz. Kira zammını kabul etmediğimiz için baltayla gelmiş. İçeriye girip kapıları kırdı. Çok korktuk, polisi aradık. Titreyeme başladık. Sanki Suriye’de, savaştayım sandım” dedi.

HABER MERKEZİ