Suruç davasında reddi hakim talebi reddedildi

Suruç davasında reddi hakim talebi reddedildi

Suruç Katliamı’nda eşi Ferdane Kılıç ile oğlu Nartan Kılıç’ı kaybeden Metin Kılıç’ın, mahkemenin tarafsızlığını yitirdiği gerekçesiyle reddi hakim ve reddi heyet talebi “Davayı uzatmaya yönelik” bulunarak reddedildi.

IŞİD’in bombalı saldırısında 33 kişinin yaşamını yitirdiği Suruç Katliamı davasının 21’inci duruşması verilen öğlen arasının ardından devam etti. Katliamda yaşamını yitiren Murat Yurtgül’ün annesi Şemse Yurtgül ve amcası Yusuf Yurtgül, adalet taleplerini dillendirdi. Katliamda eşi Ferdane Kılıç ile oğlu Nartan Kılıç’ı kaybeden Metin Kılıç, mahkemenin tarafsızlığını yitirdiği gerekçesiyle reddi hakim ve reddi heyet talebinde bulundu.

Mahkeme heyeti, Kılıç’ın reddi hakim ve reddi heyet talebini “Davayı uzatmaya yönelik” olduğu gerekçesiyle reddetti.

Ardından söz alan Kılıç’ın kızı ve katliamda yaralanan Sinem Kılıç, katliamda yaşamını yitiren Nazegül Boyraz’ın eşi Bayram Boyraz, Veysel Özdemir’in annesi Rabia Özdemir, Cemil Yıldız’ın eşi Sultan Yıldız, Uğur Özkan‘ın babası Mehmet Özkan, Hatice Ezgi Saadet’in kardeşi Özgen Saadet, İsmet Şeker’in kızı Dilek Kaya, Çağdaş Aydın’ın babası ve aynı zamanda katliamda yaralanan Feti Aydın ile katliamda yaralanan Yasin Can, Çağla Sever, Volkan Uyar, Ali Rıza Arslan, Koray Türkay, Şahin Tümüklü ve Kenan Yıldızerler dava dosyasındaki eksikleri hatırlatıp, adalet talebini yenileyerek, katliamın üstünün kapatılmak istendiğine dikkati çekti.

Mahkeme heyeti beyanların ardından duruşmaya kısa bir ara verdi.

Aranın ardından devam eden duruşmada söz alan dosya avukatı Serdil İzol, aradan geçen 6 yılda görülen 21 duruşmayı özetleyerek eksiklerin altını çizdi. Ailelerin avukatları Ruken Gülağaca, Sevda Çelik Özbingöl, Gülhan Kaya, Bülent Duran, Mustafa Vefa, Abdullah Öncel ve Metin Özbadem de daha önce görülen 20 duruşmada dile getirdikleri eksikleri tekrar sıralayarak, dosyanın eksiklere rağmen kapatılmasının hukuku yaralayacağını belirtti.

Mahkeme heyeti yapılan savunmalardan sonra duruşmaya bir saat ara verdi.

HABER MERKEZİ