Mahkeme, İzmir’de trans kadın Miraş Güneş’i öldüren Serdar Gülsoy’a verdiği müebbet hapis cezasını ‘haksız tahrik’ indirimi ile 15 yıla indirdi. Gülsoy, diğer suçlarıyla birlikte toplam 24 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı.
İzmir’de 11 Mart 2021 tarihinde trans kadın Miraş Güneş’in komşuları, kadının 4’üncü kattaki evinin bir üst katında yine kendisine ait kiralık boş daireden kötü kokular geldiğini söyledi.
Miraş’ın kapıyı açmaması üzerime komşuları yakınlarına haber verdi.
Eve gelen yakınları, çekyatın içinde Miraş’ın cesedini buldu.
Yapılan incelemede Miraş’ın başına sert bir cisimle vurularak öldürüldüğü belirlendi.
Cinayete ilişkin gözaltına alınan Serdar Gülsoy, Turgay Türker ve Murat İnceçelik tutuklandı.
Soruşturmanın ardından hazırlanan iddianamede savcı, Serdar Gülsoy hakkında ‘kasten öldürme’, ‘nitelikli hırsızlık’, ‘geceleyin birden fazla konut dokunulmazlığının ihlali’ ve ‘başkasına ait banka veya kredi kartının zincirleme kötüye kullanılması’ suçlarından müebbet hapis ve 18 yıla kadar hapis cezası, Türker ve İnceçelik için ise ‘kasten öldürmeye yardım etme’, ‘nitelikli hırsızlık’, ‘geceleyin birden fazla konut dokunulmazlığının ihlali’ ve ‘başkasına ait banka veya kredi kartının zincirleme kötüye kullanılması’ suçlarından 33 yıla kadar hapis cezası istedi.
Cinayetin ardından düğüne gitmiş
İddianamede Gülsoy’un cinayetin ardından eve çağırdığı arkadaşı Turgay Türker ve 3 gün sonra çağırdığı Murat İnceçelik’in, Miraş’ın cansız bedenini saklamaya yardım ettiği belirtildi.
Ardından 3 erkeğin düğüne gittiği ve Miraş’ın banka kartından para çektikleri de iddianamede yer aldı.
Açılan davanın karar duruşması, İzmir 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapıldı.
Karar duruşmasına tutuklu sanık Serdar Gülsoy ile başka suçtan cezaevinde bulunan Turgay Türker, SEGBİS ile katıldı. Taraf avukatları da salonda hazır bulundu.
Sanık avukatları müvekkillerinin beraatini isterken, sanıklar da beraat talebinde bulundu.
Mahkeme heyeti, Serdar Gülsoy’u ‘kasten öldürme’ suçundan müebbet hapis cezasına çarptırdı. Ancak mahkeme, ardından Gülsoy’un ‘Miraş bana küfür etti’ iddiasını gerekçe göstererek “haksız tahrik” indirimi uygulayıp, cezayı 15 yıl hapse düşürdü.
Gülsoy’a, ‘hırsızlık’ suçundan 6 yıl , ‘zincirleme olarak başkasına ait bir banka veya kredi kartının izinsiz kullanılması suretiyle yarar sağlama’ suçundan da 3 yıl 9 ay hapis cezası verildi.
Gülsoy, ‘konut dokunulmazlığını bozmak’ suçundan beraat etti. Gülsoy, toplam 24 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı.
‘Öldürmeye teşvik’ suçundan beraat
Türker, Miraş’a karşı ölümünden sonra evindeki eşyaları diğer iki sanıkla birlikte almak suretiyle ‘hırsızlık’ suçunu işlediği gerekçesiyle 6 yıl hapis cezasına çarptırılırken, ‘tasarlayarak öldürmeye yardım etmek’ ve ‘kredi kartını kullanarak menfaat sağlamak’ suçlarından beraat etti.
Mahkeme heyeti, İnceçelik’e ‘zincirleme olarak başkasına ait bir banka veya kredi kartının izinsiz kullanılması suretiyle yarar sağlama’ suçundan 3 yıl 9 ay, ‘hırsızlık’ suçundan 6 yıl hapis cezası verdi.
İncelik, ‘tasarlayarak öldürmeye yardım etmek’ ve ‘konut dokunulmazlığını bozmak’ suçlarından ise beraat etti.
Öte yandan heyet, İnceçelik ve Türker hakkında Miraş Güneş’i kasten öldürme eyleminden sonra suç delillerinin ortadan kaldırılması ya da gizlenmesi ile ilgili eylemi nedeniyle hakkında soruşturma yapılması için İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi.