Şırnak Uludere’de 25 Kasım’a ilişkin açıklama yapan kadınlar, mücadeleyi yükselteceklerini vurguladılar.
Özgür Kadın Hareketi (TJA), Şırnak’ın Uludere ilçesinde bulunan Newroz alanında 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü’ne ilişkin etkinlik düzenlemek istedi.
Polisler, etkinliğin “Hukuka aykırı” olduğunu iddia ederek toplanan kadınları engellemeye çalıştı.
Bütün engellemelere rağmen alanı terk etmeyen kadınlar, ardından bu kararı oturma eylemiyle protesto etti.
HDP Şırnak Milletvekili Nuran İmir’in de aralarında olduğu kadınlar, ardından Uludere meydanına giderek basın açıklaması gerçekleştirdi.
Açıklamayı yapan TJA aktivisti Güler Tunç, kadınların direnişinin yükseldiğini vurgulayarak “Bizi evlere, cezaevlerine hapseden, fikirlerimizi ve örgütlenme gücümüzü engellemeye çalışan o bilinç, direnişimizi sürdüreceğimizi, kadın özgürlüğünü yükselteceğimizi bilmeli” dedi.
Cezaevlerindeki çocukları için aylardır mücadele eden ailelere sahip çıkmaya ve haksızlığa karşı mücadele eden Emine Şenyaşar’ın direnişine destek olmaya çağıran Tunç, “Yine kadınların ortak mücadelesiyle tahliye edilen Aysel Tuğluk şahsında cezaevlerindeki hasta tutsaklar için mücadelemizi aynı kararlılık ve kararlılıkla sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.
Tunç, kadınların mücadeleyi yükselteceğini ifade ederek “TJA olarak bir kez daha, yerel ve uluslararası tüm kurum ve kuruluşları, vicdani ve demokratik kamuoyunu savaşa karşı seslerini yükseltmeye çağırıyoruz” diye konuştu.
Ardından konuşan HDP Milletvekili Nuran İmir, “Mücadelemizi ve direnişimizi zayıflatmak istiyorsunuz. Ama sonuç alamıyorsunuz. Şimdiye kadar nasıl ki sonuç alamamışsanız şimdi de alamayacaksınız” dedi.
Açıklamada, “Jin, jiyan, azadi” ve “Kadınlara değil katillere barikat” sloganları atıldı.