14 yaşındaki çocuğa cinsel istismarda bulunup, hamile bırakan Selçuk Çatalcam’a 24 yıl hapis

14 yaşındaki çocuğa cinsel istismarda bulunup, hamile bırakan Selçuk Çatalcam’a 24 yıl hapis

Muğla’da 14 yaşındaki bir çocuğa cinsel istismarda bulunup, hamile bırakan Selçuk Çatalcam’a 24 yıl hapis cezası verildi.

Muğla’nın Fethiye ilçesinde bir yurtta yaşayan 14 yaşındaki kız çocuğu, 2020 yılının Ağustos ayında intihara teşebbüs etti.

Bu olayın ardından çocuk, annesinin talebi üzerine kent merkezindeki çocuk destek birimine sevk edildi.

Ekim ayında burada rahatsızlanan çocuğun kaldırıldığı hastanede 38 haftalık hamile olduğu ortaya çıktı ve ertesi gün doğum yaptı.

Hastane yetkilileri, durumu polis ekiplerine ve annesi Sevgi S.’ye bildirdi. Sevgi S., kızından Fethiye’de kaldığı dönemde Milas’taki kafeteryada çalışan Selçuk Çatalcam’ın cinsel istismarına uğradığını öğrendiğini belirtip, Fethiye Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Şikayet üzerine gözaltına alınan, Selçuk Çatalcam, sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Fethiye Cumhuriyet Savcılığı’nın olaya ilişkin yürüttüğü soruşturmanın ardından iddianame hazırlandı.

Hazırlanan iddianamede çocuğun, cinsel istismara maruz bırakıldığına dair bilgilere yer verildi.

Savcı, iddianamede, Çatalcam’ın ‘çocuğun nitelikli cinsel istismarı’ ve ‘kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ suçlarından 45 yıl hapis cezasıyla yargılanmasını talep etti.

Fethiye Ağır Ceza Mahkemesi’nde, dün görülen karar duruşmasına tutuklu sanık Çatalcam, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katılırken, çocuğun ailesi ve taraf avukatları da duruşma salonunda hazır bulundu.

Karardan önce son sözü sorulan Çatalcam, pişman olduğunu, çocuğun yaşını bilmediğini ve 10 yaşında çocuğunun olduğunu iddia etti.

Çocuğun avukatı İslam Gezer, sanığın işlediği suçun tüm kanıtlarıyla ortada olduğunu söyleyerek, en ağır cezayı alması talebinde bulundu.

Mahkeme heyeti, Selçuk Çatalcam’ı ‘çocuğun nitelikli cinsel istismarı’ suçundan indirimsiz olarak 24 hapis cezasına çarptırırken, ‘kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ suçundan ise ceza vermedi.