ABD’yi kasırga vurdu: En az 70 kişi yaşamını yitirdi

ABD’yi kasırga vurdu: En az 70 kişi yaşamını yitirdi

ABD’de kasırga meydana geldi. Kentucky Valisi Andy Beshear kasırga nedeniyle en az 70 kişinin yaşamını yitirdiğinden endişe edildiğini açıkladı.

ABD’nin ortabatı ve güney eyaletlerinde fırtınaya etkili oldu. Fırtına ve hortum nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısının 70’i geçtiği belirtildi. ABD’nin Kentucky eyaleti Valisi Andy Beshear bugün yaptığı canlı açıklamada kasırga nedeniyle en az 70 kişinin ölmüş olabileceğinden endişe edildiğini açıkladı. Vali, “Hortum nedeniyle ölenlerin sayısı büyük ihtimalle 70’i geçti” dedi.

Eyalette OHAL ilan edildi

Eyalet genelinde dün gece yarısı OHAL ilan ettiklerini belirten Vali Beshear, yaşanan şiddetli hava olaylarının son derece nadir rastlanan bir durum olduğunu ifade etti. Eyaletin özellikle Mayfield kentinde, bir fabrikanın yıkıldığını ve burada toplu ölümler olduğunu belirten Vali Beshear, eyalet genelinde ölümlerin 100 arasında olabileceğini vurguladı. Eyaletin büyük çoğunluğuna henüz elektrik verilemediği ifade edildi.

Biden’e eyalet için ‘acil durum ilan etsin’ çağrısı

Beshear, ABD Başkanı Joe Biden’dan eyalet için acil durum ilan etmesi ve federal destek vermesi çağrısında bulundu.

Fırtınanın etkilediği diğer eyaletler Tennessee, Arkansas, Missouri ve Illınois oldu. Illinois’de e-ticaret şirketi Amazon’a ait bir deponun çatısının kısmen çöktüğü, depoda mahsur kalanların olduğu belirtiliyor.

Arkansas’ta 90 kişilik bir bakımevinin yıkıldığı, bakımevinde en az bir kişinin yaşamını yitirdiği ifade edildi. Arkansas’ta 2 kişinin öldüğü; Tennessee eyaletinde de fırtınaya bağlı nedenlerle ölenler olduğu belirtiliyor.

HABER MERKEZİ